У Луцьку виявили мільйонний псевдотендер (ДОКУМЕНТ)
Волинь

У Луцьку виявили мільйонний псевдотендер (ДОКУМЕНТ)

29 квітня 2015, 23:10
0
0
Сподобалось?
0

Громадська організація «МЕЖА» у ході моніторингу державних закупівель у Волинській області, що здійснюється за підтримки МФ «Відродження», виявила порушення під час проведення державної закупівлі Департаментом житлово-комунального господарства Луцької міської ради.

Так, 30.12.2014 року Департамент ЖКГ оголосив про проведення відкритих торгів на закупівлю послуг щодо прибирання вулиць Луцька на 2015 рік. Очікувана вартість закупівлі становила 6 733 727 грн. Розкриття пропозицій вищевказаних відкритих торгів відбулося 02.02.2015 року об 11:00. Відповідно до опублікованого на вебпорталі з питань державних закупівель протоколу, найнижчою за вартістю пропозицією була пропозиція ТзОВ «Теркомуналсервіс» у сумі 7 312 956,49 грн. Також, відповідно до вказаного протоколу ТзОВ «Теркомуналсервіс» для у часті у конкурсних торгах подало всі документи, передбачені документацією конкурсних торгів. В подальшому, 11.02.2015 року ТзОВ «Теркомуналсервіс» було визнано переможцем вказаних торгів.

Однак, ГО «МЕЖА» з’ясувала обставини, які свідчать про антиконкурентну змову, корупційні дії та порушення чинного законодавства комітетом конкурсних торгів Департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради під час проведення цієї закупівлі.

1.) ТзОВ «Теркомуналсервіс» зареєстровано 03.02.2014 – за три місяці до оголошення вказаного тендеру. Відтак на практиці такий учасник не може відповідати вимогам конкурсної документації, таких як: наявність обладнання та матеріально-технічної бази; наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід; наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів; наявність фінансової спроможності, та інші технічні, якісні та кількісні вимоги до предмета закупівлі.

2.) ТзОВ «Теркомуналсервіс» зареєстровано за адресою: м. Тернопіль, вул. Крушельницької, 18, оф. 105/6. Засновником цієї юридичної особи є – Швець Ігор Вікторович. Водночас, за цією ж адресою зареєстровано ТзОВ «Тернопіль комунал сервіс» керівником якого є той же Швець Ігор Вікторович. Відповідно до рішення Господарського суду Тернопільської області від 06.05.2014 справа №921/287/14-г/17 за позовом Антимонопольного комітету України у Тернополі з ТзОВ «Тернопіль комунал сервіс» стягнено штраф у сумі 50 000 гривень у справі №659-УД «Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції та накладення штрафу».

3.) Основним видом діяльності ТзОВ «Теркомуналсервіс» є інші види діяльності із прибирання (КВЕД 81.29), що не відповідає кваліфікаційним критеріям до учасників вищевказаних конкурсних торгів.

З метою недопущення використання коштів громади у сумнівних закупівлях, ГО «МЕЖА» звернулася з відповідними зверненнями до Державної фінансової інспекції у Волинській області та до Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Згідно з інформацією, що вказана у отриманому листі від Волинського обласного територіального відділення АМКУ, засновник ТзОВ «Теркомуналсервіс» Швець І.В., він же директор ПП «Дисконт Плюс» (Луцьк), у 2008 році рішенням адмінколегії ВОТВ АМКУ був притягнутий до відповідальності за порушення законодавства про захист економічної конкуренції з накладенням штрафу у розмірі 6 000 гривень та пені у розмірі 8000.

Окрім того, відповідно до отриманого ГО «МЕЖА» листа від Державної фінансової інспекції у Волинській області за нашим зверненням розпочато перевірку, яка на даний час триває.

Раніше Держфінінспекція у Волинській області за зверненням ГО «МЕЖА» вже відміняла незаконну закупівлю Департаментом житлово-комунального господарства Луцької міської ради послуг щодо прибирання снігу в Луцьку на 2015 рік в якій також приймало участь ТзОВ «Теркоміналсервіс».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися