Волиняни заборгували за газ 64,4 мільйона гривень
Волинь

Волиняни заборгували за газ 64,4 мільйона гривень

4 травня 2015, 12:03
1
0
Сподобалось?
0

На кінець опалювального сезону жителі Волинської області накопичили 64,4 мільйона гривень боргів за природний газ. Порівняно з початком опалювального періоду ця цифра збільшилася на 12,5 мільйона.

Про це інформує прес-служба ПАТ «Волиньгаз».

Зростання боргів за газ більше, ніж на 24% безпосередньо пов’язане з різким підвищенням ціни та зниженням соціальних нормативів споживання газу у жовтні 2014 року. З 1 квітня 2015 року ціна знову зросла – цього разу майже в 6 разів.

«Найбільше проблем з оплатою палива у власників великих будинків, які не могли раніше претендувати на державні компенсації. Але тепер майнових обмежень нема, тому варто поспішати з розрахунками за газ, адже боржникам субсидій не надають», - сказав заступник голови правління Андрій Карпомиз.

Втім Кабмін 29 квітня оприлюднив Постанову №237, якою вчергове вдвічі зменшує норми споживання природного газу. Тепер споживачам без лічильника розраховуватимуть споживання газу так: плита газова за наявності гарячого водопостачання - 3 куби на 1 особу, плита газова без гарячого водопостачання та газового водонагрівача - 4,5 куба на 1 особу, плита газова і газовий водонагрівач – 9 кубів за 1 особу.

На сьогодні субсидії отримують  понад 86 тисяч волинян, але після зміни порядку їх надання ця кількість може зрости щонайменше у 3 рази. ПАТ «Волиньгаз» власним коштом виготовив для своїх клієнтів 137 тисяч бланків заяв і декларацій, які треба лише заповнити і подати до місцевих управлінь соціального захисту населення. Детальнішу інформацію про стан особового рахунку, порядок нарахування пільг і субсидій можна дізнатися у Контак-центрі ПАТ «Волиньгаз» за номером (0332) 280 104 або на корпоративному сайті компанії vl.104.ua.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • бог прощае
    бог прощае

    хай волиньгаз простить.крали 25 років.хай власник продасть свое телебаченя в тернополиі чи в франківську одне вкрадене в людей підпріемство і забуде все.ато перед втечею ще хоче з еврохохлів бабла нарубати

    4 травня 2015, 21:33
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися