У Луцьку засудили екс-самооборонівця, який задавив машиною бійця ДУКу
Волинь

У Луцьку засудили екс-самооборонівця, який задавив машиною бійця ДУКу

21 травня 2015, 10:58
0
0
Сподобалось?
0

Луцький міськрайонний суд виніс вирок у справі смертельної ДТП, в якій колишні член «Самооборони Волині» Віталій Соколовський, сівши за кермо у нетверезому стані, смертельно травмував  47-річного бійця ДУК ПС Юрія Федчука.

Про це повідомляє «ВолиньPost».

Аварія трапилася 24 лютого у Луцьку. Вночі у активістів «Правого Сектору», які їхали зі штабу організації, заглох автомобіль – ВАЗ 2109. Автівку припаркували на обочині проспекту Відродження біля Волинської обласної дитячої клінічної лікарні, увімкнули «аварійку». На підмогу прийшли колеги на червоному «Mercedes Vito», щоб взяти на буксир «Ладу». У цей час інший автомобіль «Mercedes Benz» на шаленій швидкості збив чоловіка, який саме намагався причепити буксирний трос.
За висновками наркологів, водій «Mercedes Benz» Віталій Соколовський під час ДТП був у стані алкогольного сп’яніння. У крові винуватця аварії було 0,9 проміле алкоголю.
Під час судового слухання, обвинувачений зізнався, що вже раніше притягався до кримінальної відповідальності за схожу провину, а саме частину 1 статті 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження). Але того разу з нього зняли кримінальну відповідальність в зв’язку з примиренням сторін. 
Високий показник алкоголю в крові, Віталій Соколовський пояснив тим, що за день до аварії добряче почаркував з товаришами. 
«Я поїхав на день народження до знайомих у «Шайбу». Випили по 200 грамів горілки на п’ятьох людей. Після цього я вийшов і поїхав на таксі додому. А в день ДТП я не можу назвати кількості випитого спиртного – не пам’ятаю», – розповів він. 
Зрештою підсудного визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого статтею 286 частиною другою Кримінального кодексу України, призначивши покарання 5 років позбавлення волі, з позбавлення права керування транспортними засобами строком на 3 роки. Окрім цього, з підсудного стягнули 8 тисяч гривень матеріальної та 200 тисяч гривень моральної шкоди на користь потерпілої Ніни Федчук, а також 127 тисяч гривень на користь цивільного позивача Ігоря Онищука. Окрім цього, обвинувачений мусить заплатити 2 457 гривень судового збору.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися