На Рівненщині бурштинокопачі спробували взяти штурмом прикордонну заставу і побили селищну голову
Волинь

На Рівненщині бурштинокопачі спробували взяти штурмом прикордонну заставу і побили селищну голову

12 липня 2015, 09:02
0
0
Сподобалось?
0

У Рівненській області 10 липня співробітники Луцького прикордонного загону на ділянці відділу «Березове» спільно із співробітниками МВС та прокуратури поблизу населеного пункту Обсіч Рокитнівського району за 2 кілометри від державного кордону затримали сімох чоловіків, які за допомогою мотопомпи мили «сонячне каміння». Трактор з мотопомпою та затриманих доставили до прикордонного підрозділу «Кам’яне» для встановлення осіб і складання необхідних процесуальних документів. Згодом двох неповнолітніх порушників відпустили.

Однак близько 19 години біля підрозділу почали збиратися місцеві мешканці. Вони вели себе агресивно та висловлювали погрози у бік правоохоронців, вимагали відпустити їхніх односельчан. Після встановлення осіб затриманих та складання процесуальних документів правоохоронці дозволили їм покинути підрозділ, однак власник трактора вимагав повернути йому транспортний засіб та мотопомпу. Фактично, на території застави залишалися заблокованими працівники міліції та прокуратури, які брали участь в операції проти нелегальних копачів.

Та наглості місцевих мешканців, які власними руками знищують свою ж природу заради сьогоднішньої вигоди, не було меж. О 21 годині біля підрозділу вже перебувало до сотні агресивно налаштованих полішуків, які вимагали повернути вилучене майно. Спроба голови селищної ради вгамувати натовп закінчилася для неї численними тілесними ушкодженнями. Близько 23.30 години розігріті алкоголем чоловіки з числа місцевих мешканців почали закидати заставу камінням. При цьому побили вікна в будівлі підрозділу, пошкодили службовий автотранспорт, а згодом зламали ворота та частково огорожу. 

Прикордонники змушені були здійснити вгору більше десятка попереджувальних пострілів. Однак це лише на деякий час зупинило нападників, та вже о першій ночі 11 липня вони знову здійснили спробу захопити підрозділ. Правоохоронці, з метою припинення подальшого негативного розвитку подій, у відповідності до законодавства України змушені були застосувати вогнепальну зброю. Близько другої ночі нападники ретирувалися. Троє найбільш активних учасників штурму затримані, двоє отримали поранення ніг. Стан їх здоров’я задовільний. Конфліктна ситуація локалізована. Серед місцевих мешканців проводиться роз’яснювальна робота.

https://www.youtube.com/watch?v=XJA3is_-Zs4


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися