На Волині стартує промисловий видобуток сапропелю
Волинь

На Волині стартує промисловий видобуток сапропелю

22 липня 2015, 18:11
0
0
Сподобалось?
0

Товариство з обмеженою відповідальністю «Волиньсапрофос» отримало згоду від депутатів Старовижівської районої ради на користування надрами на землях Соколищенської та Синівської сільрад. Воно має перереєструватись із Луцька на Старовижівщині, щоб податки від його діяльності надходили до місцевого бюджету.

Товариство має намір видобувати сапропель – мінеральні мули, які використовуються як поживна речовина для росту рослин чи кормові добавки для відгодівлі худоби, а також застосовуються у медицині. За словами директора ТзОВ «Волиньсапрофос» Олександра Антропова, поклади добрива є приблизно на 140 гектарах Синового, за попередніми оцінками їх мало б вистачити на десятки, а то й сотні років. Видобуток підприємство планує розпочати не пізніше жовтня нинішнього року. Для цього необхідно завезти обладнання й спорудити житловий комплекс для майбутніх робітників, які працюватимуть вахтовим методом по два тижні.

За умови успішності впровадження нової технології обробки сапропелю, його можна буде транспортувати за кордон та вигідно збути там. Чималий попит на це добриво є у країнах Близького Сходу, Північної Африки та у Європі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися