На Волині селяни перекривали дорогу, щоб домогтися її ремонту
Волинь

На Волині селяни перекривали дорогу, щоб домогтися її ремонту

13 серпня 2015, 23:53
1
0
Сподобалось?
0

У понеділок мешканці села Мизове перекрили дорогу у селі, якою нині щодня їздять багатотоннажні машини, які возять збіжжя та сіно. Вантажівки належать фірмі «Ратнівський аграрій», яка орендує землі на Старовижівщині. Зокрема у селі Журавлине Мизівської сільської ради. Звідти врожай возять дорогою Мизове-Секунь. Як стверджують у сільраді, машини їдуть перевантажені, порушуючи дозволений тоннаж. Автошлях, який і без того не був ідеальним, швидко вкрився великими ямами. Це і спонукало селян вийти на стихійну акцію протесту.

До них на переговори прибув директор фірми «Ратнівський аграрій». З селянами, сільським головою, керівником районного автодору Миколою Янчуком говорили про ремонт дороги. Для капітального ремонту потрібен мільйон гривень. Звичайно таких коштів віднайти не вдасться. З обласного бюджету на роботи пообіцяли виділити понад 100 тисяч гривень. Фірма «Ратнівський аграрій» погодилася привезти щебінь. Спільними зусиллями розпочали ямковий ремонт.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Генек
    Генек

    Нічого собі, "погодились" підвезти щебінь! Та фони зобов'язані згідно з українським законодавством ремонтувати дороги, які руйнують! За невиконання цієї вимоги їхні начальники повинні сплачувати штраф (про це йдкться в 200-х статтях КУпАПП - у тих же статтях, за якими водії платять штрафи за порушення ПДР). Крім того, хай місцева влада вимагає від шляховиків встановлення дорожних знаків із обмеженням навантаження на вісь, а в ДАІ вимагає встановити пост, щоб кожного водія особисто штрафували за проїзд такими вантажівками. Місцева влада має бути в цьому зацікавлена, бо всі ті штрафи йдуть у місцевий бюджет такого-то конкретного села, де зареєстрований порушник. А як вона буде тілитися, то нафік її відправляти, порушувати антикорупційні справи, кричати у ЗМІ, що то хабарники. Треба примушувати горе-бізнесменів платити за руйнування дорожної мережі! Ну треба їм возити десятки тон кожною машиною - хай будують для себе дорогу, яка розрахована на їхні великовантажні авта. Чому народ повинен страждати через те, що їм бач тре вивозити урожай? І доплачувати зі своєї кишені за те, що вони отримують прибутки? Мені, наприклад, ні копійки не вламується від того, що по дорогах, які зараз існують (і за утримання яких я сплачую збори, які входять у вартість бензину), денно і нощно возять ліс. Тільки ямиська утворюються від того, так що їздити стає небезпечно. Ремонт авта мені теж вони не надумають платити, правда ж? Ну то хай платять штрафи!

    14 серпня 2015, 08:12
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися