У Колках на Волині освячено храм УПЦ КП
Волинь

У Колках на Волині освячено храм УПЦ КП

19 серпня 2015, 13:10
0
0
Сподобалось?
0

16 серпня митрополит Луцький і Волинський Михаїл  звершив чин освячення храму на честь Святителя Миколая  в селищі Колки Маневицького району. Владиці співслужили луцький міський декан протоієрей Михайло Онищук, цуманський декан протоієрей Тарас Манелюк, Любешівський декан протоієрей Юрій Устимчук,  намісник Замкового Свято-Архангельського монастиря, що в Луцьку, ігумен Святополк (Канюка), інші священики не тільки Волині, а й Рівненської, Тернопільської, Львівської  та Житомирської єпархій. Радість освячення розділили голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк та голова Маневицької районної ради Людмила Веремчук.

У проповіді високопреосвященний побажав прихожанам, щоб новозбудований храм був наповнений благодаттю Святого Духа, щоб був мир в Україні і церква була єдина.

Освячення храму стало великим духовним святом для усіх парафіян. Миколай Васага отримав з рук владики Михаїла медаль єпархії як найбільший жертводавець, інші достойники отримали благословенні грамоти.

Дорога громади до цього храму була непростою й тернистою, але благословенною. Десятиліття будівництва (2004-2014) дали змогу багатьом людям потрудитися на славу Божу. Починаючи з 19 грудня 2002 року, в Колках  залунала молитва рідною мовою, та почала жити Православна громада Київського Патріархату. Тимчасовий храм у приміщенні колишнього дитячого садочку, особливо теплі перші служби у холодну зиму, перші спроби церковного хору, перші діти у недільній школі – це особливе і трепетне ніколи не забудеться для ревних парафіян, які так довго чекали відкриття святої обителі.

Олеся Куліш,

Волинська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися