На Волинь повертається тіло солдата, якого рідні не могли поховати через помилку у прізвищі
Волинь

На Волинь повертається тіло солдата, якого рідні не могли поховати через помилку у прізвищі

31 серпня 2015, 17:44
0
1
Сподобалось?
1

Волинянин Валерій Янчук з смт Іваничі 25 серпня минулого року отримав смертельні поранення під Іловайськом. У селі Дзеркальне небайдужий місцевий мешканець підібрав пораненого українського воїна і доправив в Амвросіївку (за це бойовики присудили чоловікові смертну кару, але йому дивом вдалося вирватися з їхнього полону). Та попри це дорогоцінний час для надання медичної допомоги був втрачений. Валерій Янчук помер 26 серпня під час операції. Його поховали в Амвросіївці на міському кладовищі. Рідні ж не могли знайти Валерія тривалий час, адже випадково – через нерозбірливість почерку начальника судово-медичного експертизи Авросіївки – у прізвищі замість літери «н» записали букву «м». Тож на міському кладовищі поховали Валерія Ямчука… Вийти на слід загиблого волинянина рідні змогли завдяки телеканалу «Інтер». Після показаного на ньому сюжету про Валерія його мамі зателефонував зголосився чоловік, який привіз пораненого Янчука в Амвросіївку. Далі потягнулися кількамісячні процедури з ДНК-експертизами. Про це йдеться у матеріалі "Віче-інформ".

І ось сьогодні тіло Валерія Янчука нарешті відправили додому на Волинь. Про це повідомила волонтер з Дніпропетровська Ірина Романенко.

«Велика подяка організації «Народна Пам’ять» і особисто Ярослав Жилкін, бо саме завдяки їх важкій праці було знайдено місце поховання Валерія. Сумуємо разом з матусею, з сестрою і братом Валерія. Наші співчуття всім рідним та близьким», – написала вона у «Фейсбук».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися