У Луцьку зафіксували кілька спроб винести бюлетені для «каруселей»
Волинь

У Луцьку зафіксували кілька спроб винести бюлетені для «каруселей»

25 жовтня 2015, 23:52
0
0
Сподобалось?
0

Один з інцидентів стався на дільниці в окрузі №1076. Близько 10-ї годині інформація про порушення надійшла на пульт оперативного чергового Луцького МВ УМВС України у Волинській області. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

За словами спостерігачів, на дільниці підозріло себе поводив однин із чоловіків. Отримавши бюлетені для голосування хлопець помітно нервував. Спостерігачі помітили, що він вкинув до урни лише два бюлетені замість трьох. Про свої підозри вони повідомили членів дільничної виборчої комісії та викликали міліцію.

О 18:30 на виборчій дільниці № 1075 обласного центру спостерігачами «ОПОРи» зафіксовано факт спроби винесення бюлетеня з виборчої дільниці. Зокрема, виборець, вийшовши з кабіни для голосування, вкинула бюлетень з виборів Луцького міського голови у скриньку, а два інших бюлетеня (з виборів до Луцької міської ради та Волинської обласної ради) намагалась винести з приміщення. Їй у цьому перешкодив член виборчої комісії. Дівчина, якій не вдалось винести бюлетені, розірвала їх. Спостерігач склав відповідний акт про порушення.

Викрадення чи приховування виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, виборчого протоколу чи протоколу комісії з референдуму або скриньки з бюлетенями або незаконне знищення чи псування скриньки з бюлетенями караються штрафом від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років (Ст. 158 Кримінального Кодексу України).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися