У лісі на Волині виросло ціле військове кладовище
Волинь

У лісі на Волині виросло ціле військове кладовище

28 жовтня 2015, 22:24
1
0
Сподобалось?
0

Сьогодні свій вічний спочин в урочищі Мар’їне на Ковельщині знайшли вісім бійців радянської армії, які загинули визволяючи ковельську землю від німецько-фашистських загарбників в квітні-липні 1944 році. Загалом же, за час роботи пошукового загону «Відродження» ДП «Волинські старожитності», посеред лісу виросло ціле військове кладовище, де покоїться 161 боєць.

Про це повідомляє «ПроКовель».
За словами керівника пошукового загону «Відродження» Вадима Дорофєєнка, за останній час вони віднайшли поховання чотирьох військових неподалік населеного пункту Дольськ, що в Турійському районі, трьох – в Ковельському районі, зокрема, біля Дубової та Радошина, та останки одного офіцера на території Ковеля. До речі, поряд із Радошином пошуковці підняли на гору жіночі рештки. Пізніше з’ясувалося, що це була зв’язкова одного з партизанських загонів. 
Духовенство відслужило панахиду за загиблими, а присутні подякували пошуковцям, краєзнавцям за їхню непросту працю в ім’я світлої пам’яті тих, хто поклав своє життя за визволення України. Наостанок живі квіти лягли на могили військовослужбовців.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Честь та хвала пошуковцям,Вони відправляють в останню путь СПРАВЖНІХ ГЕРОЇВ,які захищали Україну від фашистів.

    29 жовтня 2015, 16:49
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися