Волинські медики переймали досвід 3-D операцій у Німеччині
Волинь

Волинські медики переймали досвід 3-D операцій у Німеччині

2 грудня 2015, 15:38
0
1
Сподобалось?
1

Нещодавно делегація Ковельського міжрайонного медичного територіального об’єднання у складі: головного лікаря Олега Самчука, заступника головного лікаря Миколи Шабанова, завідувача хірургічного відділення Сергія Мазурка, завідувача відділення профоглядів Юрія Пташника та лікаря-анестезіолога Івана Вороблевського відвідала лікарню Святої Марії у місті Шверте (Німеччина).  

Медики мали можливість ознайомитися з найсучаснішими методиками лікування, які люб’язно продемонстрували лікарі закладу. Надзвичайно вразили українських фахівців новітні медичні технології: ендоскопічні операції на черевній порожнині у 3D-форматі, ендопротезування кульшових та колінних суглобів, сакральні блокади та методика епідуральної пульсуючої радіочастотної електростимуляції корінців спинного мозку.
Делегації з Ковеля показали як функціонує медичний заклад та ознайомили з  приватною практикою сімейного лікаря Рімбаха.
Також відбулася підсумкова зустріч з директором клініки Юргеном Бейєром. Він зазначив, що його заклад готовий допомогти Ковельському МТМО медичним обладнанням (УЗД-апаратами, операційними столами та ЕОП, хірургічним інструментарієм, обладнанням для харчоблоку, лікарняними меблями). Також провідні спеціалісти клініки висловили бажання відвідати Ковель та провести майстер-класи для місцевих лікарів.
Волинські медики здійснювали поїздку за свій рахунок, перебуваючи у відпустках, та за підтримки Мальтійської Служби Допомоги міста Шверте. До речі, співпраця між Мальтійською Службою Допомоги округу Унна та жителями Ковельщини триває уже чверть століття.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися