Директори луцьких шкіл пожалілися правоохоронцям на організовану невідомими провокаційну кампанію
Волинь

Директори луцьких шкіл пожалілися правоохоронцям на організовану невідомими провокаційну кампанію

17 лютого 2016, 17:09
0
0
Сподобалось?
0

За останній період надійшло ряд звернень від заявників на урядову гарячу лінію щодо вимагання дирекціями Луцьких шкіл сплати благодійних внесків. Ці звернення, ідентичні за змістом, подані від імені осіб, які не є учасниками навчально-виховного процесу та не мають ніякого відношення до цієї організованої провокації. На підтвердження цієї інформації власноруч написані заяви громадянами, від імені яких надійшли звернення на урядову гарячу лінію, в яких вони вказують, що жодних звернень не робили.

"Відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» особисті немайнові права на персональні дані, які має кожна фізична особа, є невід'ємними і непорушними. Суб'єкт персональних даних має право знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, на захист своїх персональних даних від незаконної обробки, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність фізичної особи. Порушення законодавства про захист персональних даних тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Тому інформація, а саме конфіденційні дані заявника, подані у зверненні, використані незаконно.

Додатково інформуємо, що наказом начальника управління освіти від 10.10.2013 №617-од «Про благодійні внески» керівникам та педагогічним працівникам загальноосвітніх навчальних закладів заборонено втручатися у діяльність батьківських комітетів щодо збору благодійних внесків. Порушення чи невиконання наказу передбачає адміністративну відповідальність", - йдеться в офіційному зверненні міського відділу освіти.

Директори шкіл щодо яких були звернення на гарячу урядову лінію звернулися до правоохоронних органів з метою захисту від незаконних провокацій.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися