Луцький зоопарк приютив двох ведмедів з покинутого пересувного зоопарку на Рівненщині
Волинь

Луцький зоопарк приютив двох ведмедів з покинутого пересувного зоопарку на Рівненщині

24 лютого 2016, 14:06
0
0
Сподобалось?
0

У місті Дубровиця на Рівненщині виявили покинутий пересувний звіринець. Жителі райцентру поскаржилися в поліцію, що з 22 грудня минулого року тварин кинули напризволяще. З тих пір голодних тварин підгодовували люди, але власника правоохоронці так і не знайшли. Тварини в клітках були виснажені, загинули кабан, лама і в’єтнамська свинка. Дізнавшись про таку біду рятувати тварин взялися українські зоопарки.

Сумнозвісний пересувний звіринець має луцьку «прописку», а його власник - колишній керівник Луцького зоопарку Давид Худодян. Він, до речі, із вимогами не чіпати його звірів, телефонує до директорів зоопарків, що долучилися до порятунку залишених тварин, аж із Росії.
Уже практично вночі у суботу 20 лютого до Луцького зоопарку транспортували двох ведмедів, які ледь не померли у звіринці, який власник нарік «Волинським пересувним центром розваг». Колеги з Рівного забрали до себе всіх дрібних хижаків, у тому числі поранену чорно-буру лисицю і знесилену рись

Про подробиці справи для офіційної сторінки Луцького зоопарку розповіла його керівник Людмила Данисенко.

За її словами, тварини у пересувному звіринці Давида Худодяна перебували у жахливих умовах. Наприклад, у наглухо закритому вагончику небайдужі знайшли живу свиню. Поки клітку не відкрили, навіть ніхто не знав, що вона там. А вижила тварина завдяки тому, що з’їла землю і дерев’яну підлогу, постелену у клітці.
Важливу роль у порятунки звірів відіграли як волонтери так і представники влади. Особливу подяку Людмила Денисенко висловлює заступнику міського голови Дубровиці Юрію Яременку, Олександру Задорожному і волонтеру Ірині Красько. Окремо Людмила Денисенко дякує за сприяння Луцькому міському голові Миколі Романюку та начальнику волинських правоохоронців Петру Шпизі, підлеглі якого здійснювали супровід кліток на колесах без габаритних маячків. 50 літрів пального для перевезення тварин надав Рудольф Крайняк , директор «Теріхем-Луцьк», який є меценатом левів Луцького зоопарку.
Людмила Денисенко наголосила на поганому психологічному стані привезених ведмедів. Вона впевнена – тварин били. Це видає їхня реакція на банальну операцію з чистки клітки.

– Ведмеді панічно забивалися у найглухіші кути, – розповідає пані Людмила. – Власне вагончик-клітка – весь прогнилий, тече, тож його треба латати. Тварини не знають, що таке підстилка. Вони, вибачайте за натуралізм, стояли у власній сечі. Навіть їжі нормальної ведмедям не давали. Бо апельсинами вони бавилися, аж поки не розпробували, що то щось їстівне, а яйця їли з шкаралупою. Людмила Денисенко каже, що «Волинський пересувний центр розваг» – вже років із 10 поза законом. Адже пересувні зоопарки заборонені з 2006-го.

– Але я бачила в інтерв’ю, розміщених в Інтернеті, Давид Худодян розповідав, що у нього стаціонарні клітки є в Луцькому зоопарку. Це – брехня. Плюс демонстрував фальшиві документи-дозволи, де значиться назва вулиці, яка перейменована у Луцьку ще 2008-му. А квиток у той горе-звіринець, де утримувалося до 10 тварин, вартував 20 гривень для дітей і 40 – для дорослих, – обурюється Людмила Денисенко.
Зараз, за словами директорки, ведмеді на карантині. І їм шукають постійне нормальне помешкання, бо у Луцьку місця ще для двох додаткових особин немає.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися