Фото Олександра Ніколайчука з
Волинь

У Луцьку сталася стрілянина за участю громадського активіста

6 березня 2016, 05:59
0
0
Сподобалось?
0

Подія сталася вчора у Луцьку у районі Київського Майдану. Отримавши інформацію, на місце події оперативно прибули наряд патрульної поліції Луцька та слідчо-оперативні групи Луцького відділу поліції та Головного управління Національної поліції у Волинській області. Стрілком виявився громадський активіст, який був членом однієї з атестаційних комісій поліції.

Про це інформує сектор комунікації ГУНП України у Волинській області.

«Попередньо поліцейські з’ясували, що ввечері четверо чоловіків поверталися додому із роботи. На Київському Майдані один із них відійшов в бік порозмовляти по телефону, решта трьох зупинилися, аби його почекати. У той момент вони помітили неподалік від себе незнайомця, який із незрозумілих причин дістав із кишені куртки зброю, направив в їхній бік та почав стріляти. Чоловікам вдалося уникнути влучання куль.

Окрім цього, встановлено, що незнайомець із зброєю є громадський активіст, який перебував у стані алкогольного сп’яніння. Із його слів він вживав алкогольні напої у кількості 200 грам. Як пояснив активіст, він застосовував зброю, тому що подумав, що йому загрожує небезпека.

Поліцейські провели детальний огляд місця події. Під час проведення слідчої дії у громадського активіста виявили у кишені куртки предмет зовні схожий на пневматичний пістолет марки «Флобер», - йдеться у повідомленні поліції.

Громадського активіста доставили у Волинський обласний наркологічний диспансер для освідування. Згідно висновку лікаря-нарколога вміст алкоголю в крові становить 1,66 проміле.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до семи років.

Як повідомив Олександр Ніколайчук – член групи швидкого реагування «Самооборони Волині», яка також виїжджала на місце подій, учасником інциденту справді є екс-учасник атестаційної поліцейської комісії Віктор Вальчук. За словами самооборонівця, чоловік раніше заявляв, що йому неодноразово погрожували фізичною розправою.

Чи справді на громадського активіста хтось спробував вчинити напад, чи він сам неадекватно повівся у ситуації, має з’ясувати слідство.

https://www.youtube.com/watch?v=a2uA4PLNBN8&feature=youtu.be


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися