Голова Апеляційного суду Волинської області через суди «відмазується» від штрафу за порушення ПДР
Волинь

Голова Апеляційного суду Волинської області через суди «відмазується» від штрафу за порушення ПДР

17 березня 2016, 18:15
0
0
Сподобалось?
0

Ще у 19 січня працівники патрульної поліції Луцька склали протокол за порушення ПДР на голову Апеляційного суду Волинської області Петра Тодосійовича. Служитель Феміди, поспішаючи на роботу, проїхав на заборонний знак, повертаючи з вулиці Ковельської на вулицю Червоного Хреста. Нині намагається уникнути відповідальності через суди. Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

За словами патрульного Вадима Ющика, протокол складали у робочому кабінеті Петра Філюка. Відповідно до документу він мав сплатити штраф 250 гривень.

– Філюк Петро Тодосьович не заперечував, що допустив адмінпорушення. І неодноразово запевняв, що не буде дану постанову оскаржувати, оскільки він людина честі і, якщо порушив, буде відповідати, – розповів Вадим Ющик.

Проте у березні поліцейський отримав повістку у суд. Як виявилося Петро Філюк звернувся з позов проти інспектора у зв’язку з їхньою необ’єктивністю. Таку позицію у судовому розгляді заявив адвокати Петра Тодосьовича Олег Антонюк.

Петро Філюк, за словами адвоката, нібито фізично не міг не порушувати правила дорожнього руху на згаданому відрізку дороги, бо дорожні знаки там розташовані недолуго та суперечать один одному. На підтвердження цього юрист надає висновок науково-дослідної експертизи.

«Згідно з висновком експерта, це зробити неможливо, оскільки є відповідне викопіювання щодо дорожньої розмітки і наявності дорожніх знаків, яка суперечить правилам дорожнього руху. І поставити автомобіль, не порушивши правила дорожнього руху, біля приміщення апеляційного суду, неможливо», ‒ переконує Антонюк.

За твердженням адвоката, на вулиці Червоного Хреста працівники суду змушені або їхати або на заборонний знак, або перетинати подвійну суцільну лінію. Тож, патрульним слід було спершу врегулювати дорожню розмітку, а вже тоді штрафувати водіїв.

На це полісмен дивується, мовляв, ніякої подвійної смуги біля апеляційного суду немає, а звідки адвокат це взяв, патрульний не знає. До речі, ніякої подвійної подвійної суцільної лінії на вулиці Червоного Хреста, на яку посилався адвокат Філюка, немає. Згідно з офіційною відповіддю, у Луцькій міській раді взагалі відсутня інформація про нанесення на цій ділянці дорожньої розмітки. У департаменті ЖКГ запевняють, що останні два роки крім пішохідного переходу тут точно нічого не малювали.

Півдня суддя Андрій Подзіров слухав доводи сторін та врешті ухвалив: задовольнити адмінпозов Філюка в повному обсязі та визнати протиправними дії патрульного і скасувати винесену ним постанову. Також слуга Феміди виніс окрему ухвалу про проведення у відповідність дорожньої розмітки на вулиці Червоного Хреста. Її суд надішле до департаменту ЖКГ.

Чи буде оскаржувати рішення суду Управління патрульної поліції невідомо. Однак розглядати їхню скаргу будуть не у Луцьку. А в львівському апеляційному адміністративному суді.

https://www.youtube.com/watch?v=nUwWXOFY59E


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися