Луцьк єдине українське місто, де налагоджено збір відпрацьованих батарейок
Волинь

Луцьк єдине українське місто, де налагоджено збір відпрацьованих батарейок

26 березня 2016, 10:40
0
0
Сподобалось?
0

Відпрацьовані батарейки, виходячи з ладу, стають джерелом забруднення довкілля. У конструкції елементів жтвлення використовуються важкі метали: свинець, кадмій, літій, ртуть, цинк, марганець та ін. Одна викинута батарейка може забруднити цими речовинами до 20 метрів  квадратних або 1 метр кубічний землі, 400 літрів води, знищити два дерева, пару кротів, їжака і тисячі дощових черв'яків — саме так оцінюється збиток природі, нанесений однією батарейкою.

З 2013 року відділом екології Луцької міської ради започатковано проведення в місті акції зі збору відпрацьованих побутових батарейок та акумуляторів. За кошти міського фонду охорони навколишнього природного середовища було закуплено та встановлено в школах міста 24 металеві контейнери для таких відходів.

За 2014- 2015 роки до даної акції долучились дошкільнята міських дошкільних навчальних закладів, супермаркети «ПАККО», «Салют», мережа автозаправних станцій «WOG» та інші. Загальна маса зібраних за останні 2 роки відпрацьованих батарейок та акумуляторів склала 4160 кг, які 23 березня цього року були успішно завантажені та доставлені у Львів на підприємство «Аргентум» для подальшої переробки.

За інформацією заступника директора підприємства «Аргентум» Тараса Когута, Луцьк єдине в Україні місто, яке організувало централізований збір цього виду небезпечних відходів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися