Прокурор Волині пояснив, чому підписався під листом до Шокіна
Волинь

Прокурор Волині пояснив, чому підписався під листом до Шокіна

29 березня 2016, 08:19
0
0
Сподобалось?
0

У понеділок відбулася акція протесту активістів кількох громадських організацій під прокуратурою Волинської області. Присутні тримали кілька плакатів. Учасники пікету прийшли з вимогою до керівника обласної прокуратури Дмитра Чепіжака, аби він відкликав свій підпис під зверненням до Генпрокурора Віктора Шокіна щодо команди Давида Сакварелідзе. Учасників протесту та журналістів Дмитро Чепіжак запросив усередину приміщення, щоб пояснити свою позицію та відповісти на питання.

Так прокурор Волині одразу відкинув звинувачення у політичному замовленні. Дмитро Чепіжак зазначив, що підписав звернення до Віктора Шокіна щодо команди Дивида Сакварелідзе лише у контексті організованої заступником генпрокурора протесаної акції. Мовляв неприпустимо, аби чиновник такого рангу організовував мітинги і залучав до них своїх підлеглих. Разом вони вимагали не скорочувати працівників антикорупційного відділу ГПУ, котрий розслідує справу діамантових прокурорів. За словами Дмитра Чепіжака, це неприпустимий прецедент, який порушує і закон «Про прокуратуру» і професійний етичний кодекс прокуратури. Прокурор Волині навів у приклад Волинь, де в результаті реорганізації було скорочено 137 працівників прокуратури, однак ніхто з них мітингів не організовував, бо така форма тиску на керівництво може просто зруйнувати роботу відомства.

Активістів така відповідь не вдовольнила, тож після дискусії вони висунули свої вимоги Дмитру Чепіжаку. Зрештою, тут виникли суперечки між самими активістами. Частина з них підписала письмове звернення до Дмитра Чепіжака, в якому йому, між іншим пропонували відкликати свій підпис або звільнитися із займаної посади. Саме останній пункт обурив частину присутніх, адже він не був погоджений між усіма. Дмитро Чепіжак із вимогами активістів не погодився.

На останок у нього запитали, хто організував звернення обласних прокурорів до Віктора Шокіна. Дмитро Чепіжак запевнив, що тиску з ГПУ не було. За його словами, звернення готував хтось із обласних прокурорів, але хто конкретно, пригадати не зміг. Натомість зазначив, що у зв’язку з таким резонансом та зацікавленістю громадськості, відповідна інформація буде оприлюднена на офіційному сайті прокуратури Волині.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися