Новий керівник Волинської митниці викликав спротив колективу
Волинь

Новий керівник Волинської митниці викликав спротив колективу

29 березня 2016, 09:25
0
0
Сподобалось?
0

На фоні скандалу з великою партією контрабандного бурштину, який не помітили волинські митники, а натомість помітили у польські, на Волині відбуваються кадрові зміни у митній та фіскальній службі. Так нещодавно на посаду виконувача обов’язків начальника Волинської митниці було призначено Олександра Шавлака. До переїзду на Волинь він працював на Чернігівщині (загалом у митних органах трудиться з 1998 року).

Цікаво, що призначення пана Шавлака на Волинь супроводжувалося рядом публікацій на різних інтернетресурсах, які висвітлюють корупційну діяльність чиновників. Зокрема, ОРД та Апостроф. На останньому натякнули  на причетність тепер уже екс-головного митника Чернігівщини до контрабанди… бурштину! Наводиться інформація про те, що у лютому перевезли однією партією в Білорусь понад 880 кілограмів сонячного каміння. Автівка проходила оформлення на Чернігівській митниці, і без проблем виїхала за межі України. Однак контрабандний вантаж виявили білоруські митники.

Далі більше, пропрацювавши заледве десять днів на новому місці Олександр Шавлак уже встиг вступити у конфлікт з колективом. У зв’язку з цим митники з усієї Волині зібралися на профспілкові збори, які не проводилися уже кілька років. Людей обурила політика новопризначеного керівника, який поки працює з приставкою т. в. о. Зокрема Олександр Шавлак взявся за реорганізацію. Частину працівників вивів за штат, натомість на їх місце приходять нові люди з Чернігівщини. Двоє земляків Шавлака проходять стажування на керівні посади на Волині.

У підсумку профспілкових зборів ухвалили звернення до голови облдержадміністрації Володимира Гунчика та керівника Державної фіскальної служби України Романа Насірова. У документі – кілька пунктів: не призначати керівником митниці людей з інших областей, не здійснювати чергову реорганізацію та погоджувати відповідні зміни з профспілкою волинських митників.

Також минулого тижня стало відомо, що Волинь залишить і виконуючий обов’язки начальник ГУ ДФС у Волинській області Юрій Юристовський. Його переводять на роботу на Львівщину.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися