У Луцькому СІЗО відбувся бунт — 26 ув’язнених поранили себе
Волинь

У Луцькому СІЗО відбувся бунт — 26 ув’язнених поранили себе

14 квітня 2016, 20:30
0
0
Сподобалось?
0

Вчора близько 10 вечора відбувся бунт ув’язнених у Луцькому слідчому ізоляторі. Утримувані у СІЗО ніби намагалися добитися покращення умов утримання. На місце події прибули одразу кілька машин швидкої допомоги, поліція та автобус з бійцями Національної гвардії, на випадок, якби довелося застосовувати силовий сценарій придушення бунтівників. До цього не дійшло, безлади у СІЗО вдалося припинити до півночі.

Офіційний коментар щодо подій в ізоляторі вдалося отримати в Управлінні ДПтС України у Волинській області «Волинським новинам».

Як ідеться у повідомленні, у результаті протиправних дій у Луцькому СІЗО вчора 26 порізали собі передпліччя рук. Трьох ув’язнених карети швидкої допомоги доправили до лікарні, після надання допомоги їх повернули в ізолятор.


«З метою тиску на адміністрацію установи для послаблення режиму тримання, отримання не передбачених законодавством пільг та переваг ув’язнені камер внутрішніх постів №№4, 5, 6 стукали в двері камер, викидали з камер особисті речі, виливали воду, підпалювали особисті речі, пошкоджували майно камер», - йдеться у повідомленні.
Цілісність камер не порушена, всі ув’язнені залишились у своїх камерах, Фізична сила і спеціальні засоби до ув’язнених не застосовувались запевнили у департаменті виконанні покарань. Травм і тілесних ушкоджень працівники СІЗО не отримали.

Тим часом слідчий відділ Луцького ВП ГУНП порушив кримінальні провадження за фактами масових безладів у Луцькому СІЗО рань) Кримінального кодексу України. Хід досудового розслідування перебуває на контролі керівника Луцької місцевої прокуратури.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися