Військові авіатори пообіцяли лучанам ще більше нічних польотів і наперед вибачилися
Волинь

Військові авіатори пообіцяли лучанам ще більше нічних польотів і наперед вибачилися

17 травня 2016, 10:42
0
0
Сподобалось?
0

Попри невдоволення окремих лучан нічними польотами військової авіації їх стане ще більше. Про це сьогодні заявив під час оперативної наради у Луцького міського голови генерал-майор українських військово-повітряних сил Олексій Котов.

З його слів, нічні польоти зовсім не забаганка авіаторів, а бойова необхідність. Літаки Су-24, які входять до складу перебазованої до Луцька 7-ї бригади тактичної авіації, більш ефективні саме у темну пору доби, оскільки в темноті є менш вразливими для систем протиповітряної оборони. Водночас бомбардувальники обладнані сучасним устаткуванням, яке дозволяє добре знищувати цілі без зорового контакту з ними. Зі свого боку команди 7-ї бригади полковник Микола Коваленко зазначив, що рішення з тимчасового перебазування на Волинь було прийнято командуванням з тим, щоб зекономити кошти. Адже раніше бойові машини для відпрацювання ударів по наземних цілях на авіаполігон у Повурськ Ковельського району прилітали прямо з Хмельниччини. Це потребувало значно більших витрат на пальне.

Тож військові передали лучанам свої вибачення за незручності, але просили зважати й на ситуацію в країні, яка вимагає тримати збройні сили у максимальній готовності.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися