Ультиматум міському голові Нововолинська — або зарплата і стипендії ВПУ, або відставка
Волинь

Ультиматум міському голові Нововолинська — або зарплата і стипендії ВПУ, або відставка

20 травня 2016, 15:13
0
0
Сподобалось?
0

Вже вдруге цього на сесію Волинської обласної ради до Луцька приїхала численна делегація представників профтехосвіти області, щоб добитися зарплат викладачам та стипендій студентам. Вперше скаржитися в область викладачі училищ з Ковеля, Нововолинська Володимира-Волинського приїхали у березні. Тоді їх прохання обласна рада почула, і виділила 7 мільйонів гривень, що дозволило профінансувати заробітну плату і стипендії на два місяці. Тоді ж голова обласної ради попередив міських голів вищезазначених міст, або вони беруть профтехучилища на утримання міського бюджету, як того вимагає нове законодавство, або депутати облради двома третинами голосів висловлять їм недовіру. Після цього проблема вирішилась у Ковелі та Володимирі-Волинському. А от у Нововолинську віз і нині там. Тож представники тамтешнього училища №11 знову приїхали в обласну раду за грошима. Міська влада відмовляється приймати на баланс навчальний заклад, мовляв, він за межами міста, то хай ним займається Іваничівський район. Однак цей аргумент легко розбив голова обласної ради Ігор Палиця, запитавши куди сплачують податок з доходів фізичних осіб працівники училища. А вони надходять у бюджет міста.

Цього разу фінансування з обласного бюджету прохачам ніхто не обіцяв. Натомість Ігор Палиця поставив ультиматум міському голові Нововолинська. Або місто починає платити зарплату працівникам ВПУ і стипендію студентам, або наступного тижня обласна рада висловить таки недовіру міському голові Віктору Сапожнікову.

Депутати підтримали пропозицію Ігоря Палиці. Також вони вирішили, що з 1 вересня включать нововолинське ВПУ до мережі фінансування з обласного бюджету.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися