51 бригаду реабілітують
Волинь

51 бригаду реабілітують

27 травня 2016, 12:47
0
0
Сподобалось?
0

Днями генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про запровадження нового підходу до розгляду справ щодо військових. Військовослужбовцям, які формально перебувають у розшуку, рекомендують з’явитися до військової прокуратури, дати письмові пояснення, на підставі яких, за умови відсутності тяжких злочинів, справи закриватимуть у наслідок зміни обставин. Одначе то не стосується дезертирства, розбоїв тощо.

Також Юрій Луценко анонсував закриття справ проти бійців розформованої 51 ОМБР, які за тих чи інших складних бойових умов залишали свої позиції. Рядових карати не будуть, а от офіцерів притягатимуть за помилкові рішення.

У Волинській облдержадміністрації відбулася робоча зустріч голови ОДА Володимира Гунчика з начальникрм управління СБУ в області Юрієм Фелонюком та військовим прокурором Західного регіону України Олегом Сенюком.

– Навіщо мордувати хлопців, якщо не має явного криміналу, – зауважив Володимир Гунчик. – Але рішення мають бути конкретними щодо зрадників. Сьогодні маємо яскраві прояви синдрому 51-ї бригади. І тут нічого доброго. Насправді ж 14 бригада, що постала на базі 51-ї, – одна з кращих.

– Поволі ситуація змінюється і в кращу сторону, – зауважив Олег Сенюк. – Щодо тридцяти трьох військовослужбовців, котрі рахувалися у розшуку, військова прокуратура ухвалили позитивні рішення.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися