У волинській школі досі функціонує музей зі скульптурами Леніна та Кірова
Волинь

У волинській школі досі функціонує музей зі скульптурами Леніна та Кірова

10 червня 2016, 12:51
0
0
Сподобалось?
0

У Ківерцівській РДА кажуть, що радянський музей зі скульптурами Леніна та Кірова у ЗОШ №4 законний.

Про це йдеться у відповіді начальника відділу освіти Миколи Грибука, передає власкор «Вголосу».

Микола Грибук повідомив, що музей у школі створили ще в 1979 році і це «справжній музей історії, який у свій час проводив велику і багатогранну роботу».

«Варто зазначити, що пп. 3, 4, ст. 4 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» передбачено, що заборона не поширюється на випадки використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, символіки нацистського тоталітарного режиму в експозиціях музеїв, тематичних виставках, Музейному фонді України, а також бібліотечних фондах», – зауважив чиновник.

Натомість Микола Грибук звинуватив «свободівців» Анатолія Пушкіна і Анатолія Короля, які відвідали виявилиний музей, а також депутатів міськради Василя Озоровського та Сергія Гетьманчука, у чиненні «психологічного тиску на директора школи Наталію Беньковську», адже увійшли у приміщення закладу і «примушували її писати пояснення щодо порушення вимог чинного законодавства».

«Учні та педагогічний колектив ЗОШ №4 приймають активну участь у всіх патріотичних акціях міста і району, є постійними учасниками волонтерського руху для бійців АТО. Повідомляємо, що порушень Закону України у діях дирекції школи немає та просимо надати об’єктивну оцінку діям депутатів райради – Пушкіна А. та Короля А., депутатів міської ради – Озоровського В. та Гетьманчука С.», – підсумував чиновник.

Раніше писав «Вголос», що голова Ківерцівської РДА Валерій Ткачук не знав про існування музею в школі. Поліція, яка прибула у школу, спробувала з’ясувати, чи директор закладу Наталія Беньковська має правовстановлюючі документи на музей, але знайти їх не вдалося. Цікаво, що того ж дня з дверей музею зняли табличку з написом «Музей бойової слави».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися