Волинські хочуть захистити від вирубки електронним реєстром обігу деревини
Волинь

Волинські хочуть захистити від вирубки електронним реєстром обігу деревини

14 червня 2016, 10:09
0
0
Сподобалось?
0

Не зважаючи на те, що зараз у природі період масового розмноження диких тварин (триває із 1 квітня до 15 червня), у Ківерцівському та Рожищенському районах Волині фіксуються непоодинокі факти вирубування дерев. І тут справа зовсім не очищення волинських лісів від сухостою. Під пилку ідуть переважно здорові дерева. І це не незважаючи на наявну заборону суцільних санітарних рубок.

Про цю проблему повідомив на нараді у Волинській обласній державній адміністрації начальник Держекоінспекції області Олександр Ткачук. Нині за оприлюдненими ним фактами тривають службові розслідування.

Керівник виконавчої влади Волині Володимир Гунчик ініціював розробку розпорядження щодо впровадження електронного обліку деревини. Відповідно до цього документа усі постійні лісокористувачі в області зобов’язані вносити до системи електронного обліку інформацію не тільки про деревину, котра запланована для вирубки, але й кількісні та якісні її характеристики, призначення, походження та часові показники. Слід також зазначати дозвільні документи, на підставі яких здійснюється заготівля деревини, а також договори на реалізацію цієї сировини, місця завантаження та пункти призначення, куди вона реалізовується.

До такого кроку керівник найвищої виконавчої гілки влади області вдався задля того, аби не допустити на території Волинського краю масових незаконних вирубок лісу, подібно до тих, що мали місце на Закарпатті та Івано-Франківщині.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися