Провели модернізацію луцьких очисних
Волинь

Провели модернізацію луцьких очисних

15 червня 2016, 16:02
0
0
Сподобалось?
0

Комунальне підприємство «Луцькводоканал» за рахунок власних коштів модернізувало систему аерації на очисних спорудах міста, які розташовані у селі Липляни Ківерцівського району. У травні бригада слюсарів-ремонтників очисних споруд каналізації провела роботи з встановлення аераторів «Аква-Лайн-М» в аеротенку № 2 взамін спрацьованих внаслідок тривалої експлуатації.

Про це інформує прес-служба КП «Луцькводоканал».

В аеротенку змонтовані поліетиленові дрібнобульбашкові аератори вітчизняного виробництва науково-виробничої фірми «Екополімер» (Харків) по два ряди в кожному коридорі загальною протяжністю 284 погонних метри. Виконано досить значний об’єм роботи, оскільки попередньо необхідно було після опорожнення залізобетонної ємності об’ємом 16,2 тисяч м³ (розміри 60х18х7 метрів) провести очистку від мулу, здійснити демонтаж старих фільтрів, провести ремонт металевих трубопроводів і з'єднань.

В червні завершили заплановані роботи з модернізації системи аерації. Загалом замінено 434 метри погонних аераторів.

В результаті виконаних робіт вдасться покращити процес біологічної очистки стічних вод, більш якісно окислювати активний мул, що в свою чергу забезпечить кращу роботу очисних споруд, а це підвищить екологічну безпеку навколишнього середовища. Загальний комплект системи аерації підприємству коштував 228 тисяч гривень.

Існуючий робочий комплекс очисних споруд каналізації міста Луцька

розбудований трьома чергами, має проектну потужність 120 000 кубічним метрів на добу. Проте, наразі вони не використовують весь потенціал, а працюють на третину потужності. Починаючи з 2000

року кількість стоків, які надходять на ОСК, почала зменшуватись з 70 000 кубічних метрів на добу до 45 тисяч м³/добу в суху погоду та до 50-70 тисяч у дощову погоду.

Процес очищення стічних вод на ОСК займає приблизно 1 добу.

Саме стільки часу необхідно для того, щоб забруднені води пройшли через всі етапи механічної та біологічної очистки.

Схема очистки класична: приймальна камера, решітки, піскоуловлювачі, первинні радіальні відстійники, аеротенки, вторинні радіальні відстійники, біоставки. Лише після того, як стічні води пройдуть весь цикл очистки, вони скидаються в річку Стир.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися