У Маріуполі із залу суду намагався втекти підозрюваний в убивстві волинського офіцера СБУ
Волинь

У Маріуполі із залу суду намагався втекти підозрюваний в убивстві волинського офіцера СБУ

27 червня 2016, 20:30
0
1
Сподобалось?
1

Сьогодні у Приморському суді Маріуполя розглядається питання щодо продовження санкції у відношенні шістьох осіб які підозрюються у вбивстві співробітника СБУ Віктора Мандзика у Волновасі у березні 2015 року. Безпосередньо у вбивстві волинського офіцера підозрюється Денис Гордєєв. Ще за кілька днів до судового засідання на адресу і прокурорів, і суддів, і поліцейських почали надходити погрози задля прийняття «правильного» рішення. Сторона захисту обрала тактику на затягування судового засідання. У цьому їй сприяла чимала група підтримки підозрюваних із Запоріжжя та родичі підозрюваних. Вони блокували виїзд спецмашин з арештованими.

Потім у підозрюваних почалася напасть – до п’яти із них викликали «швидку» через раптове погіршення здоров’я. Таким чином судове засідання було затягнуте до 17:10, коли збіг термін попереднього запобіжного заходу. Посилаючись на це підозрювані з допомогою групи підтримки зламали двері спеціально відведеного приміщення для утримання заарештованих і вийшли до судової зали. У залі почалися сутички. Зрештою, поліція вивела заарештованих у спец приміщення, при чому підозрювані вчинили опір і до них довелося застосувати силу.

Як зазначив керівник поліції Донеччини В’ячеслав Аброськін, дії підозрюваних кваліфікували як спробу втечі.

«Для одного з арештованих така поведінка зрозуміло, йому загрожує довічне покарання. Зірвати судове засідання будь-якими способами - це його останній шанс. Вбивати людей нікому не дозволено.

Посібники, що порушують публічний порядок, доставлені в Приморське відділення поліції, де щодо них були складені адміністративні протоколи. Співробітниками поліції публічний порядок в судовому засіданні забезпечений», - зазначив Аброськін.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися