Волинянка — перша-дівчина боксер, яка виступить на Оліпіаді за Україну
Волинь

Волинянка — перша-дівчина боксер, яка виступить на Оліпіаді за Україну

26 липня 2016, 11:40
1
0
Сподобалось?
0

Титулована боксерка з Ковеля Тетяна Коб представлятиме Україну на Олімпійських Іграх в Ріо. Маючи європейські та світові здобутки, волинянка вперше пробилася на головні змагання планети, причому зробила це першою з українок.

Тетяна, на твоєму рахунку є перемоги на чемпіонаті Європи у 2009 році, ти – бронзова призерка чемпіонату світу у 2010 році. Чи планувала ти поборотися за перемогу на Олімпіаді у 2012 році? Що не вдалося? 
– Так, я планувала брати участь у Олімпійських іграх 2012 року. На жаль, у той час був лише один ліцензійний турнір – чемпіонату світу, де було дуже важко вибороти ліцензію. Мені це не вдалося, бо я боксувала із сильними, досвідченими суперницями. Гадаю, мені треба було краще підготуватись, більше тренуватись. З кожним роком рівень жіночого боксу росте, а це значить, що і серед прекрасної статі є кваліфіковані дівчата. Можна з впевненістю сказати, що поступово жіночий бокс виходить на один рівень з чоловічим. 
– Яку роботу над помилками ти зробила, щоб перемогти на цих Олімпійських іграх? 
– Наразі я знаходжусь на Олімпійській базі у Конча-Заспі, де ми усі важко та посилено тренуємось. Звичайно, тренери дивляться на наші помилки, коригують їх. Іноді ми і самі бачимо, де треба підтягнути, де більше викластись. 
– Ти – перша дівчина, яка представлятиме Україну на Олімпійських іграх…
– Для мене це велика відповідальність. Я розумію, що треба докласти багато зусиль, не жаліти себе на тренуванні та підготуватися морально, аби повернутися з перемогою. Викладатимусь на усі сто відсотків! 
– Чому тільки одна представниця жіночої збірної з боксу поїде на олімпіаду? Що не вдалось іншим дівчатам? 
– У жіночому боксі, на жаль, є лише три вагові категорії: 51, 60 та 75 кілограмів. Тому важко здобути ліцензію, бо в кожній країні є тільки один шанс, окрім Китаю та Марокко – у них є по три ліцензії. Велика кількість учасників на чемпіонаті Європи створює неймовірну конкуренцію, тому інші дівчата не змогли вибороти перемогу та поїхати до Бразилії. 
Як проходить підготовка до Олімпіади? 
– У мене є спаринг-партнери з якими ми напрацьовуємо комбінації, удари, зміщення. І мені доводиться працювати важче ніж їм, бо на мені лежить відповідальність – підготовка до важливого спортивного заходу. Наразі у нас два тренування на день: вранці та ввечері, тобто намагаємось тримати себе у належній формі. 
– Які у тебе плани після Олімпійських ігор? Чи плануєш далі продовжити заняття боксом? 
– Усе залежить від того, як я виступлю на Олімпіаді. Сподіваюсь, що зможу перемогти, адже для мене це важливо – довести собі, що я це можу. Також думала про тренерську діяльність, можливо буду тренувати майбутніх чемпіонів. Але поки не заглядаю дуже далеко, бо все може змінитися і я ще залишусь у складі національно збірної. 
– Цікаво дізнатись яке хобі у дівчини, яка займається спортом, окрім боксу? 
– Я полюбляю готувати. Тобто можна сказати, що кулінарія іноді відволікає мене від усього іншого. Окрім того, я цікавлюся фотографією.

Джерело: Федерація боксу України


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Вася Вайновіч
    Вася Вайновіч

    Класна дівчина, відкрита до розмови, але потім сам ж соромиться своїх інтерв"ю. Особливо їх поширення в соцмережах)))))... Мав щастя з нею спілкуватися ще в 2011 році

    26 липня 2016, 12:31
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися