У Луцьку презентували концепцію реконструкції центрального парку: з’явиться потужна спортзона
Волинь

У Луцьку презентували концепцію реконструкції центрального парку: з’явиться потужна спортзона

1 вересня 2016, 12:20
0
0
Сподобалось?
0

Проект представив заступник міського голови Юрій Моклиця. За його словами, концепція почала розроблятися на початку року і на даному етапі підготовчі документи виконані на 90%. За приклад взяли зону відпочинку польського міста Жешув Парк займає територію 75 га. Його поділять на сектори. Акцент буде на зелених насадженнях, тобто їх максимально збережуть. Також особливу увагу планують звернути на канали. Їх хочуть облагородити й розширити.

Основною зоною стане ландшафтна, що займатиме близько 60% території. Вона включатиме в себе ряд секторів: зона культурно-масових заходів, атракціони, мистецька зона, ристалище – місце для представлення середньовічної лицарської культури, де можна буде проводити тематичні фестивалі.

Значну частину займатиме також спортивна зона, де буде комплекс майданчиків для найпоширеніших видів спорту — футбол, баскетбол, гандбол, волейбол, площадка для екстрим-велосипедистів тощо. Юрій Моклиця зазначив, що згідно опитувань іподром, в такому вигляді, як він є, не цікавий для лучан, отже його територія може бути використана більш доцільно. Зокрема, можливо, обладнають майданчик для мінігольфу.

Функціонуватиме також дитяча зона, яка буде більш вдосконалена. У планах є також обладнати повноцінний пляж, є попит і на так звану «зону пікніків». Сцену біля центрального входу в парк розберуть, а всі заходи перенесуть у ротонду.

У парку облаштують три парковки, а в парк машини в'їжджати не будуть, за виключенням транспортних засобів комунальних служб та підприємців, які надаватимуть там певні послуги.

Юрій Моклиця повідомив, що оголошено конкурс для художників, дизайнерів, щоб всі світильники, лавки, смітники тощо були в одному стилі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися