«Волиньбаскет» продовжить виступи у Суперлізі й домовляється з досвідченими гравцями
Волинь

«Волиньбаскет» продовжить виступи у Суперлізі й домовляється з досвідченими гравцями

14 вересня 2016, 10:56
0
0
Сподобалось?
0

Баскетбольний клуб «Волиньбаскет» зупинився за крок до прірви і продовжить виступи на найвищому українському рівні. Команда другий рік поспіль виступатиме у суперлізі вітчизняного баскетболу. Фактично рятівником самобутнього клубу став голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, також долучився до хорошої справи Луцький міський голова Микола Романюк.

Радісну новину для уболівальників повідомили президент ГО «БК «Волиньбаскет» Сергій  Смітюх, головний тренер команди Дмитро Чайковський та тренер Володимир Журжій. Це справжні ентузіасти, які практично самотужки тягнуть на собі такий вид спорту як баскетбол на Волині. Під час літнього міжсезоння над клубом нависла загроза щодо повного зникнення, вони щодня оббивали пороги владних кабінетів та шукали підтримки у бізнесу. Наполегливість принесла результат.

Новий чемпіонат обіцяє бути цікавішим за попередній, адже у баскетболі подолано розкол. Як у старі добрі часи у вищому дивізіоні гратимуть усі найсильніші команди. Зокрема, до числа учасників Суперліги додалися легенданий столичний «Будівельник» та «Дніпро». Тож, як каже Сергій Смітюх, і «Волиньбаскет» цього сезону має стати сильнішим. На 70-80 відсотків луцька команда зберегла свій попередній склад.

– Ми готували молодь. У Києві взяли участь у кубку Корбана, який називають неофіційним літнім чемпіонатом України. Увійшли у вісімку кращих на турнірі. Нам не вдалася гра у чвертьфіналі, – розповів Дмитро Чайковський.

За його словами, «Волиньбаскет» веде перемовини з кількома гравцями, для того щоб розбавити молодь досвідом. Своїх новачків луцький клуб обіцяє представити на відкритому тренуванні.

Але досі не вирішеною лишається питання про місце, де «Волиньбаскет» проводитиме свої домашні матчі. Як розповів Сергій Смітюх, у Луцьку для змагань рівня Суперліги підходить лише зал ОДЮСШ. Однак у «Волиньбаскета» склалися непрості стосунки з директором обласної дитячо-юнацької спортивної школи Богуславом Галицьким. Проблема полягає у заміні конструкцій для баскетболу. Старі, які є в ОДЮСШ, уже небезпечні й грати на них на такому серйозному рівні просто не дозволять. Минулого року директор обласного військового ліцею Павло Боснюк передав у користування БК «Волиньбаскет» сучасні конструкції. На них команда відіграла увесь минулий сезон. У травні ж цього року, їх витягнули із залу дитячо-юнацької школи і викинули на вулицю, мотивуючи тим, що вони травмонебезпечні і чи то перекривають доступ до електрощитка, чи то рвуть багато волейбольних м’ячів (у цьому ж залі проводить свої матчі жіноча волейбольна команда «Континіум-Волинь-Університет»). Дмитро Чайковський переконаний, що це лише привід, щоб просто позбутися «Волиньбаскета». Якщо проблему вирішити не вдасться лучани не зможуть грати для своїх уболівальників, адже їм доведеться орендувати зали у Рівному, або й у Львові.

Також є проблема з тренувальною базою. Попередній місяць команда тренувалася на вулиці. Немає де займатися і з дітьми. У «Волиньбаскеті» сподіваються, що їхні поневіряння закінчаться, коли у Луцьку добудуть навчально-виховний комплекс №27. Адже там у проекті закладено потужний спорткомплекс. Він і може стати майбутньою домашньою ареною та тренувальною базою «Волиньбаскета».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися