Німець намагався вивезти через «Ягодин» збірку рідкісних книг
Волинь

Німець намагався вивезти через «Ягодин» збірку рідкісних книг

28 вересня 2016, 16:50
0
0
Сподобалось?
0

Співробітники СБУ на митному посту «Ягодин» вилучили  у громадянина Німеччини збірку рідкісних книг. Зловмисник хотів незаконно вивезти з України  у багажнику власного авто збірку книг з 22-х томів:«Meyers Konversations-Lexikon Dritte Auflage. Leipzig» (16 томів), один том «Ключ до енциклопедичного словника», п’ять томів – «Fabres-Supplement» (доповнення) та Біблію.

Як зазначають у прес-службі УСБУ у Волинській області, згідно з висновками експертів, вилучені книги є повною збіркою третього перевидання енциклопедичного словника Мейєра – однієї з головних німецьких енциклопедій, що існувала під різними назвами та виходила у вигляді різних видань з 1839 по 1984 рік, доки не було об’єднана з енциклопедією «Брокгауза». Експерти встановили, що ці книги є рідкісними (до 1946 року) і становлять історичну та культурну цінність, їхня вартість може перевищувати 37 тисяч гривень.

Вилучена Біблія «DieBibel oder die ganze Heilige Schriftdes Altenund NeuenTestaments D. Martin Luthers Stuttgart, 1936» («Біблія або Все Письмо Старого і Нового Завітів. Доктора Мартіна Лютера Кінга») є рідкісною книгою (до 1946 року). Палітурка Біблії  чорного кольору з золотим тисненням. Обріз її сторінок покрито сусальним золотом, текст виконаний шрифтом готичного стилю чорного кольору. Книга становить історичну, культурну й етнографічну цінність.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися