Кардіохірурги з Волині практикуються у Віндзорі
Волинь

Кардіохірурги з Волині практикуються у Віндзорі

26 жовтня 2016, 18:06
0
0
Сподобалось?
0

У рамках реалізації субпроекту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим на хвороби системи кровообігу у Волинській області» двоє провідних кардіохірургів краю – Володимир Пецентій, завідувач кардіохірургічним відділенням Волинської обласної клінічної лікарні (єдиного медичного закладу області, де відбуваються операції такого типу), та лікар вищої категорії Олег Вдовенко підвищують фаховий рівень за кордоном. Благо, обоє вільно володіють англійською. Навчальний курс розпочався 24 жовтня і триватиме 4 дні у Віндзорі (Англія).

За словами консультанта з управління субпроектом Марії Адамчук, навчання практикуючих торакальних та кардіохірургів Асоціація EACT (Європейська асоціація серцевих та торакальних хірургів) проводить уже багато років. Під егідою цієї організації працюють найвидатніші медики світу, які діляться знаннями та досвідом на конференціях, семінарах та практичних тренінгах.

Для кардіохірургії Волині, як наголошує начальник управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк, є надзвичайно важливим отримання нових знань щодо впровадження новітніх методик лікування серцево-судинних захворювань та удосконалення існуючих. Важливе у цьому навчанні і те, що пріоритетом усіх курсів, які проходять на базі EACT, є практична робота – Wetlab, яка дає змогу на моделях відпрацювати етапи операції на мітральному та аортальному клапанах, а також на аорті.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися