За кілька днів у Луцькому ЦНАПі почнуть видавати ID-паспорта
Волинь

За кілька днів у Луцькому ЦНАПі почнуть видавати ID-паспорта

28 жовтня 2016, 16:35
0
0
Сподобалось?
0

Уже з першого листопада Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку почнуть видачу паспортів громадянина України у вигляді ID-картки. Про це повідомила директор установи Лариса Карп’як.

Так документ видаватиметься з 14 років. Його виготовлення буде безкоштовним. Діятиме такий паспорт 4 роки і по досягненню 18-річного віку необхідно буде виробляти новий документ уже на платній основі. Далі заміну паспорта потрібно буде проводити кожні 10 років. Також на ІD-картку буде нанесено номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код). Цей код буде занесено й на спеціальний чіп, куди можна додати і електронний цифровий підпис, що дасть змогу користуватися різними послугами. Також на чіп будуть записувати інформація про місце реєстрації власника паспорта. За необхідності дані можна буде перезаписати.
Лариса Карп'як зазначила, що громадяни за оформлення ID-паспорта муситимуть сплати адміністративний збір, який включає суму вартості бланка, персоналізації та адміністративної послуги. Орієнтовно ця сума становитиме 140 гривень при звичайному оформленні протягом 30 днів. За пришвидшеної процедури (10 днів) паспорт обійдеться удвічі дорожче.
Діючі паспорти мають необмежений термін дії і змінювати його на біометричний не обов'язково. Однак при вклеюванні фотокартки у 25 та 45 років чи зміні прізвища до документа будуть виготовляти ID-картку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися