У волинських лісах звірів рахуватимуть за допомогою годівниць та відеокамер
Волинь

У волинських лісах звірів рахуватимуть за допомогою годівниць та відеокамер

5 грудня 2016, 17:58
0
0
Сподобалось?
0

У державному господарстві «Прибузький лісгосп» площа мисливських угідь становить 6475 гектарів. Сюди входять Куснищанське, Гущанське та Забузьке лісництва. На початку цього року, згідно з обліком звірини, тут жили 3 особини лося, 10 оленів благородних, 58 козуль, 31 дикий кабан, 30 зайців. Є певна кількість лисиць, куниць, єнотів, пернатого птаха.

Настала холодна пора – зима, коли дикі тварини потребують людської допомоги, кормів, а з ними – і необхідних поживних речовин для існування, наприклад, солі. Про те, як підготувались до цього періоду, розповідає мисливствознавець лісгоспу – Микола Гурко:

«На своїх полях, які засівали самі, зібрали 4,5 тони зернових, а це – овес і третікале. Закупили одну тонну кукурудзи. Заготовили кормові віники, замочували їх у соляному розчині. Віники – вербові, березові, з кропиви, дуба, збирали у молодій фазі розвитку, тобто ще у весняний період. Є вівсяні снопи. На своїй території маємо 11 підгодівельних майданчиків. Встановлено багато різноманітних солонців для усякого звіра, годівниць для кіз, оленів, коритця – для кабанів. Загалом, інтенсивна підгодівля дичини триває три місяці, коли висота снігового покриву підвищується і тварина не в змозі сама собі дістати їжу. Думаємо, що підготовлені до цього періоду достатньо».

Тепер поблизу підгодівельних майданчиків встановили камери відеоспостереження. Тепер за своїми підопічними лісівники спостерігають навіть у режимі реального часу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися