Дівчині-переселенці з Луганська у Луцьку дали два роки умовно за знущання над твариною
Волинь

Дівчині-переселенці з Луганська у Луцьку дали два роки умовно за знущання над твариною

22 грудня 2016, 13:09
0
0
Сподобалось?
0

Логічне завершення потрохи отримує історія, яка нашуміла у волинських та всеукраїнських ЗМІ у вересні цього року. Тоді лучан сколихнуло відео, яке у соцмережі «ВКонтакте» у групі «Я люблю Луцьк» розмістила користувачка під ніком Соломія Яворницька. Дівчина, яку насправді звати Любов Торопіна, та хлопець Юрій Гнатюк катували маленьке кошеня. Його саджали у холодильник, запихали у пральну машину і запускали програми, розмазували на голові фекалії і, зрештою, викинули з балкона (квартира знаходилася на четвертому поверсі). Усе це ретельно фільмували на відео, додаючи «смішні» коментарі. Кошеня після тортур знайшли волонтери й намагалися відходити, але через кілька днів після «зйомок» таки померло. Любов Торопіна виявилася переселенкою з Луганська, Юрій Гнатюк – лучанин, нещодавно засуджений умовно за навмисне нанесення тілесних ушкоджень. Обоє навчаються у Волинському коледжі Національного університету харчових технологій.

Правоохоронці за фактом жорстокого поводження з твариною відкрили кримінальне провадження. І ось нещодавно справу розглянув Луцький міськрайонний суд.

«Уперше у Луцьку справа щодо жорстокого поводження дійшла до суду – Любов Торопіна визнала свою винну по всім пунктам, їй присудили два роки умовно», – повідомила у «Фейсбук» Дана Новарчук, директор комунального підприємства Луцької міської ради «Ласка», яке опікується бездомними тваринами.

Цікаво, що долю Юрія Гнатюка суд поки що не визначив. Практично з того моменту, коли скандальним відео зацікавилися правоохоронці, він або його захист зайняли тактику щодо набуття статусу неосудної особи. Це можна просто пояснити, адже на момент скоєння цього правопорушення хлопець уже мав умовний вирок, який автоматично може перетворитися на реальний. Нині Юрій Гнатюк проходить судово-медичну експертизу щодо визначення дієздатності на момент скоєння злочину.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися