Волинському бійцю рятують ногу за допомогою біотехнологій
Волинь

Волинському бійцю рятують ногу за допомогою біотехнологій

3 січня 2017, 09:03
1
1
Сподобалось?
1

31-річний волинянин Сергій М. потрапив в АТО у серпні 2014 року. Виконував бойові завдання у Сватовому, Станиці Луганській. Воював у складі 703 саперно-інженерного полку. Під час виконання бойового завдання разом з побратимом підірвалися на розтяжці. Це сталося поблизу села Кримське на Луганщині. Сергій отримав важке поранення ноги. Лікувався у кількох військових госпіталях. Однак безуспішно. Сергієві намагалися зростити потрощену кістку за допомогою традиційних методів лікування, проте спроби виявилися марними. За рік лікування та сім операцій кістку так і не зростили, сама нога вкоротилася на чотири сантиметри, крім того, пошкоджено малогомілковий нерв. Обмін речовин у тканинах ноги порушився, за рік м’язи та сухожилля всохли, стопу і пальці тяжко покрутило.

Чоловіком опікуються волонтери. Сергій М. став учасником програми «Біотех-реабілітація поранених».

Лікарі клініки ilaya вже вивели чоловікові зламану кістку стегна у правильне положення, зафіксували її апаратом Ілізарова, підготували реципієнтне ложе, – тобто місце ураження, – до застосування клітинних матеріалів, тимчасово заповнили місце дефекту специфічним медичним цементом. А от уже коли тканини ноги трохи перепочинуть, імплантують кістковий матрикс і заповнять місце ураження власними клітинами самого пацієнта, які з часом мусять сформувати нову кісткову тканину монолітної міцності.

Оплатити дороговартісні процедури чоловік не може. Загальна вартість курсу лікування складає майже півмільйона гривень. Допомогти чоловікові взялися волонтери «People’s Project», які організовують збір коштів для лікування пацієнта.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • НЭ БАНДЭРА
    НЭ БАНДЭРА

    Сегодня в Одесский военный госпиталь без сознания были доставлены двое молодых людей 19 и 21 года с отрубленной рукой у каждого. Судя по документам, пострадавшие являются жителями львовской и полтавской областей Украины — что они делали в Одессе сейчас выясняет полиция. На отрубленных руках имеются татуировки: «Слава Бандэре» и «Москаляку на гиляку» Вчера около 18 часов недалеко от Авдеевки РДГ армии ДНР были обнаружены 5-ть трупов нацгвардеейцев . Трое были заколоты вилами (орудие убийства находились в телах), а у двоих лопатами перебиты шейные позвонки — лопаты так же обнаружены рядом с телами...

    5 січня 2017, 20:49
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися