Лучанин запропонував «одягнути» луцький «Біг бом» у вітражну вишиванку
Волинь

Лучанин запропонував «одягнути» луцький «Біг бом» у вітражну вишиванку

13 січня 2017, 14:15
0
0
Сподобалось?
0

На Театральному майдані Луцька триває реконструкція фасаду будинку, який у народі по доброму називають «Біг бомом», адже на ньому розташований великий електронний годинник. Це місце, де останні покоління лучан звикли призначати зустрічі з друзями та побачення коханим. Однак з часом найвища будівля головного майдану Луцька втратила свій привабливий вигляд, та ще й стала небезпечною – зі стін почала відвалюватися і падати вниз облицювальна плитка. Її уже повністю демонтували і почали утеплювати будинок. Застарілі скляні конструкції, які є на фасаді, планують закрити великим банером. Натомість лучанин Вадим Курилюк запропонував своє рішення, як не просто затулити будинок, а прикрасити його. Пан Віталій пропонує розмістити на будівлі вишиванку з віражного скла.

«Спираючись на власний професійний досвід роботи з вітражами, зародилась цікава ідея оздобити скляну частину фасаду вітражною композицією, яка надасть ефектності не тільки самій будівлі, а й самому Театральному майдану. Даний монументальний об'єкт може стати частиною обличчя міста, тією пам'яткою, яка вражатиме, захоплюватиме, звертатиме увагу та милуватиме око. В самій суті створення композиції вітражу я спирався на ідеї ідентичності Луцька та Волині, автоматично українців ідентифікують по вишиванці та яскравих орнаментах, які мають прив'язку до кожного регіону та області. Тому автоматично основою став волинський орнамент. В процесі з'явилась ідея створення механічного годинника із вітражем. Яскравим ефектом може стати те, що в темну пору доби вітраж підсвічуватиметься весь із середини будівлі, особливо частина, де знаходитиметься механічний годинник», – обґрунтував свою ідею Віталій Курилюк.

Щоправда, автор ескізів зазначив, що це тільки приблизні малюнки. Їх, як остаточні, він не подавав на затвердження, а лише хоче дізнатися думку лучан стосовно своєї ідеї. Слід зауважити, що користувачі соцмережі «Фейсбук» під пропозицією автора лишають переважно несхвальні відгуки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися