Учні з Гіркої Полонки отримали омріяний автобус
Волинь

Учні з Гіркої Полонки отримали омріяний автобус

26 січня 2017, 17:16
0
1
Сподобалось?
1

Автопарк шкільних автобусів Луцького району поповнився. Гіркополонківська загальноосвітня школа тепер має новий транспорт для підвезення учнів на заняття. Автобус придбали за фінансової участі обласного та районного бюджетів у співвідношенні 50 на 50.

По науку в Гіркополонків­ську школу ходять учні із сусідніх сіл: Полонка, Лаврів, Ратнів, Коршів, Оздів та із самої Гіркої Полонки. Зауважимо, що донедавна найбільше потерпали оздівці. Адже приблизно п’ятдесят дітей молодшого віку змушені були добиратися до школи громадським транспортом або пішки, а це близько восьми кілометрів.

Нещодавно школа отримала новенький автобус «Богдан», який возитиме маленьких школярів з прилеглих сіл. Перерізати символічну стрічку на подвір’я школи зійшлися чи не всі учні. Завітали також поважні гості з райдержадміністрації, райради та представники батьківської громади. Керівник ДП «Автоскладальний завод № 1 «ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» Микола Джула стверджує, що цей шкільний автобус є мінімумом, який можна зробити, аби учні змогли отримувати якісну освіту й почувати себе комфортно.

Водночас директор загальноосвітньої школи села Гірка Полонка Василь Мацялка переконаний, що комфортабельний автобус для учнів – неабиякий аргумент для підвищення мотивації навчання та крок до створення умов для безпеки школярів, збереження їхнього здоров’я, а також розширення можливостей для позакласної роботи.

В свою чергу діти в захваті від такого подарунка. Кажуть, що автобус, на який так довго чекали, великий і зручний. Після урочистостей священики окропили святою водою транспорт і побажали учням та водієві завжди щасливої дороги.

Ремонтувати, обслуговувати й заправляти шкільний транспорт будуть за рахунок місцевих бюджетів. Головне, переконані освітяни, діти безпечно діставатимуться до храму науки. Вартує «мрія школярів» один мільйон п’ятсот вісімдесят тисяч гривень. Загалом на закупівлю шкільних автобусів на Волині залучили 27 мільйонів гривень освітньої субвенції, 15,5 мільйона гривень, виділених обласною радою, та 12 мільйонів з місцевих бюджетів. Ці кошти дозволили придбати 34 автобуси.

Катерина ЛОЗИЦЬКА, Волинська область  


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися