ПриватБанк сильний як ніколи
Волинь

ПриватБанк сильний як ніколи

13 березня 2017, 12:54
0
0
Сподобалось?
0

19 березня ПриватБанку виповнюється 25 років. За цей час його клієнтами стала ледь не половина українців. Таку довіру ПриватБанк заслужив надійністю і постійним поступом до інновацій у наданні послуг. Про перспективи, мрії і здобутки колективу з нагоди свята розповіли директор Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку Юрій Войтенко та його заступники.

Хоча минулий рік і був непростим для ПриватБанку, він залишився незмінним лідером банківського ринку в Україні. За 2016 рік до бюджету було перераховано 6 мільярдів 365 мільйонів гривень податків і зборів!

Нині ПриватБанк переживає новий період. Він став державним. Після націоналізації ліквідність ПриватБанку зросла до 63 відсотків (це співвідношення наявних ресурсів до зобов’язань перед клієнтами).

– Таких цифр у нас не було навіть у найкращі часи. Жодного іншого банку в Україні, який мав би таку ліквідну позицію, немає. Це дуже важливо, бо це спокій наших вкладників. Більше того, оскільки банк став державним, держава на 100 відсотків відповідає за депозити, розміщені в нас, – підкреслив Юрій Войтенко.

У 2017 році ПриватБанк збільшив свій кредитний портфель для фізичних осіб на п’ять мільярдів гривень. Ці кошти передбачені для власників кредитної карти ПриватБанку «Універсальна», їм збільшено кредитні ліміти. Ця картка і платіжний засіб, і доступ до кредиту та депозиту, а ще – можливість економити на покупках, платити за товари і послуги через Інтернет, знімати готівку в будь-якій точці світу.

На 10 мільярдів буде збільшено кредитний портфель і для юридичних осіб. Половина цих коштів піде на великих корпоративних клієнтів, а друга частина – на програму «КУБ» – «Країна успішного бізнесу», мета якої створити мільйон робочих місць. Вона розроблена для підтримки малого та середнього бізнесу. В рамках «КУБу» в масштабах України вже видано позик на понад 600 мільйонів гривень. На Волині такою можливістю скористалися близько трьох сотень підприємців на суму майже 30 мільйонів гривень. Розвиваючи цю програму, ПриватБанк окремо звернув увагу на сільськогосподарський сектор. Цього місяця почала працювати програма «Агро-КУБ». Вона має бути особливо актуальною на Волині. Мета програми – підтримка мікробізнесу в сільській місцевості. «Агро-КУБ» дає можливість отримати позику в межах від 50 до 500 тисяч гривень. У програмі враховано сезонність бізнесу, тож для позичальників передбачено збільшення позичкових канікул до шести місяців.

На сьогодні ПриватБанк є лідером за розміщеними зарплатними проектами. Цей показник становить 60 відсотків на українському ринку, проте на цей рік банк планує збільшити цифру до 75 відсотків.

– У цьому питанні ми отримали нові можливості. Плануємо поборотися за великі державні підприємства. Але, хочу підкреслити, ми за чесну конкуренцію. Кожна людина має отримувати зарплату в тому банку, в якому їй зручно, не важливо, чи він державний, чи приватний, – зазначив Юрій Войтенко.

Клієнтів у ПриватБанку планують і надалі приваблювати зручністю та технологічністю. Роботу сучасної системи банку забезпечують 1000 висококласних фахівців з IT-технологій. Це робить ПриватБанк ще й однією з найбільших IT-компаній в Україні.

– Останні два роки у відділеннях ПриватБанку обслуговування клієнтів відбувається на планшетах. Це важливий інструмент у навчанні клієнта дистанційному користуванню банківськими послугами. ПриватБанк, слідуючи сучасним світовим технологічним тенденціям, прагне надавати свій сервіс на такому рівні, щоб банк став для клієнта кнопкою у телефоні. Це дуже важлива складова у роботі сучасного банку. Тому ми плануємо щомісяця навчати півмільйона наших клієнтів, які потім зможуть користуватись онлайн-банкінгом через систему «Приват24» або через мобільний додаток на смартфоні, – каже Юрій Войтенко.

На Волині ПриватБанк, як соціально відповідальний бізнес, долучився до кількох важливих проектів. Так, з допомогою ІТ-фахівців банку в Луцьку готується до запуску система електронних квитків на громадському електричному транспорті та триває робота над створенням call-центру Луцької міської ради, за допомогою якого лучани змогли би дистанційно замовляти й отримувати адміністративні послуги. ПриватБанк є активним учасником тендерів на розміщення депозитів залишків бюджетних коштів. Так, на Волині близько 20 місцевих рад обрали саме ПриватБанк, отримавши можливість заробити для своїх громад додаткові гроші на відсотках.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися