На Волині хтось додумався збирати березовий сік на кладовищі
Волинь

На Волині хтось додумався збирати березовий сік на кладовищі

19 березня 2017, 08:50
0
0
Сподобалось?
0

Мертва вода в вигляді свіжого березового соку – це реальність, яку вдалося зафіксувати на сільському кладовищі за 30 кілометрів від Луцька. Фотофакт зафіксувала дописувачка «Волинської газети» Світлана Кома.

Як правило, цілющий напій заготовляють у лісах, лісосмугах, а також із поодиноких беріз. Але щоб налагодити «промисловий видобуток» березового соку прямісінько на кладовищі…

«З гуманних міркувань утримаємося від назви села та району, але деталізуємо: ця вакханалія відбувається буквально за 30 кілометрів» від Луцька! Місцеві жителі на запитання, як ставляться до подібних заготівель своїх земляків, лише посміхаються і кажуть, що на могилках точать берези вже давно, і це ні в кого ніякого подиву не викликає...

Але ж коріння дерев дістає рідину з глибини! Оскільки берези ростуть буквально біля могил, то дістають із водою і трупну отруту – дві хімічні сполуки каведрин і путресцин, які утворюються після розкладання тканин трупа людини чи тварини», - йдеться у публікації.

Ще більшу небезпеку таять віруси і бактерії. Вірусологи стверджують: якщо людина померла внаслідок серцевої недостатності, інсульту чи внаслідок травми, то процеси розкладу тканин у неї йдуть повільно.

«Ну, якщо видобутий з-під домовин сік спраглі на весняну рідину громадяни збирають для свого власного вжитку, то це ще пів біди. А коли продають на заготівлю і промислову переробку?», - резонно задає питання автор.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися