Найприкріша поразка сезону
Волинь

Найприкріша поразка сезону

20 березня 2017, 12:32
0
0
Сподобалось?
0

Матчем із «Зорею» «Волинь» завершувала виступ у першому етапі чемпіонату України і прощалася із «пулом» найсильніших. Команда Віталія Кварцяного намагалася вирішити два завдання. По-перше, їй самій необхідні очки для подальшої боротьби за виживання у другій частині першості, по-друге, «хрестоносці» могли на останок грюкнути дверима і трохи «втрутитися» у боротьбу між «Зорею» та «Динамо» за друге місце чемпіонату.

«Волинь» – «Зоря» – 0:1

Голи: 0:1 – Рафаель (90+1 – з пенальті).

«Волинь»: 1. Кичак, 65. Тетеренко, 26. Р. Никитюк, 22. Шаповал, 24. Горопевшек, 48. Чепелюк (97. Дудік, 67), 18. Логінов, 9. Мемешев (25. А. Никитюк, 89), 99. Діденко – к, 38. Петров.

«Зоря»: 1. Шевченко, 7. Петряк (22. Любеновіч, 56), 8. Харатін, 11. Пауліньо (17. Кадимян, 76), 12. Рафаель – к, 15. Калітвінцев (36. Бабенко, 80), 24. Гречишкін, 39. Опанасенко, 42. Бонавентуре, 44. Чечер, 95. Соболь.

Цього разу «Волинь» виглядала дуже вмотивованою і дещо несподівано запропонувала супернику свій план на гру. Лучани почали агресивно діяти першим номером. З одного боку, це мало б полегшити життя «Зорі», адже не потрібно було пробивати масований захист, натомість можна було зіграти в улюблену для Юрія Вернидуба тактику на швидких контратаках через фланги. Проте цього разу рух по флангах «Волинь» надійно перекрила, залишивши гостей без їхньої улюбленої зброї.

Перший гольовий момент у матчі створила «Волинь». Мемешев вивів на ударну позицію у штрафному майданчику гостей Задерецького, однак постріл Дмитра у порожній кут воріт заблокував польовий гравець «Зорі».

У гостей найреальніший шанс відзначитись у першому таймі мав Петряк. Іван вийшов на побачення з Кичаком, проте голкіпер «Волині» не дав себе переграти, а потім ще й упорався з добиванням від Бонавентуре.

Під завісу тайму команди обмінялися небезпечними штрафними. Шевченко змушений був добряче потрудитися, щоб врятувати команду після удару Діденка, а от Гречишкін, пробиваючи ледь не з лінії карного майданчика по центру воріт, не зміг перекинути стінку.

На початку другого тайму темп гри тільки зріс та й вдалих атак побільшало, більше їх було у гостей. Індивідуально сильно виглядав Бонавентуре. В одному з епізодів по флангу просто оббіг двох опонентів і, вийшовши на побачення з Кичаком, цілив у дальню дев’ятку, проте трохи неточно. Також Бонавентуре поцілив у поперечину, намагаючись закинути м’яч за комірець Кичаку. Загрожував воротам «Волині» після виходу на заміну свіжий Любеновіч. Проте дуелі у Кичака виграти словенець не зміг. Лучани відповіли супер-класною атакою, на вістрі якої опинився Мемешев. Він з метрів десяти пробивав по воротах, і м’яч пішов поруч із стійкою, влучивши у сітку на зовні воріт. Частина уболівальників, які були на стадіоні подумали, що це гол.

Ближче до фінального свистка стало помітно, що «Волинь» виснажилася. Й далі лучани діяли правильно, розуміли що їм робити, але від втоми почало страждати виконання. Через це лучанам не вдалося довести до кінця кілька перспективних атак. Лише одна з них завершилася корявим ударом Петрова. Та все ж, виглядало так, що «Волинь» хай уже і не виграє цей матч, проте відстоїть нічию точно. Але все та ж втома та втрата концентрації зробили свою чорну справу. Роман Никитюк, блокуючи простріл Кадимяна вздовж штрафного майданчика забув притиснути руки до тулуба і «заробив» 11-метровий. Добігали останні секунди основного часу… Артем Кичак вгадав напрямок удару від Рафаеля, але дотягнутися до м’яча таки не зміг.

Поразка посунула «Волинь» уже на останню сходинку. Тепер «Волинь» рятуватиметься відвильоту у першу лігу вже в очних зустрічах з іншими командами-невдахамипершої частини чемпіонату.

https://www.youtube.com/watch?v=KMybaA5LbJE


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися