На Волині селяни протестують проти захоронення відходів зі скандального заводу
Волинь

На Волині селяни протестують проти захоронення відходів зі скандального заводу

10 квітня 2017, 13:00
0
0
Сподобалось?
0

Мешканці села Нові Кошари Ковельського району перекрили дорогу, що веде до тутешнього кар’єру. Люди таким чином протестують проти рішення захоронити тут відходи скандального ковельського ветсанзаводу. Селяни побоюються, що закопані рештки тварин зіпсують екологію.

Вчора відбулася позачергова сесія Люблинецької селищної ради, до якої входять і Нові Кошари. Депутати об’єднаної громади заборонили утилізацію відходів з Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» на території Люблинецької ОТГ, а також звернулися до голови Волинської ОДА Володимира Гунчика з вимогою негайно скасувати рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій про утилізацію відходів із Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» на території Люблинецької ОТГ.

Приймаючи своє рішення депутати Люблинецької селищної ради звернули акцентували на тому, що  на місці можливого захоронення стоять грунтові води. Дана ділянка знаходиться поблизу природного заказника «Калинівські кринички» та витоку річки Чорна, що впадає в річку Турія. Також біля цієї земельної ділянки знаходиться долина карстового походження, яка розташована в межиріччі річки Рудка та річки Чорна, що містить загрозу потрапляння забруднення не тільки в річку Турія, а й у водосховище села Мощена, а також становить загрозу забруднення не лише ґрунтових вод, а й підземних вод. Неподалік розташований селищний водозабір, з якого живляться питною водою жителі смт Люблинець. Невиправдане втручання в цю екосистему, спричинене захороненням тут відходів, може порушити природний баланс і призвести до екологічного лиха.

Володимир Гунчик, на сьогоднішній оперативній нараді в облдержадміністрації зазначив, що ніхто людей через коліно ламати не буде. Але попросив не політизувати питання.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися