Ковельський ветсанзавод завдав збитків екології майже на два мільйони гривень
Волинь

Ковельський ветсанзавод завдав збитків екології майже на два мільйони гривень

11 квітня 2017, 11:00
0
0
Сподобалось?
0

За фактом виявлених забруднень на території Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» спеціалісти Держекоінспекції у Волинській області нарахували збитки та завдану екології шкоду на загальну суму 1862256 гривень: за зняття поверхневого (родючого) шару ґрунту без спеціального дозволу – 1439 гривень, за засмічення – 42508 гривень, за нецільове використання земельної ділянки – 1158 гривень, за забруднення – 1817150 гривень.

Про це повідомляє прес-служба Держекоінспекції.

На підставі ухвали Ковельського міськрайонного суду за відкритим кримінальним провадженням спеціалісти провели позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод». Було відібрано проби води та ґрунту для інструментально-лабораторних вимірювань показників складу та властивостей поверхневої води й ґрунту з території підприємства  та прилеглої території.

В результаті встановлено перевищення ХСК в 1,6 раза більше ГДК (меліоканава на віддалі 400 метрів від підприємства). За результатами проведених інструментально-лабораторних вимірювань показників складу та властивостей ґрунтів станом на четверте квітня у пробах, відібраних 23 березня встановлено перевищення ГДК: по нітратах – в 2,9 раза на території підприємства та в 1,3 раза – на прилеглій території; по сульфатах – в 1,6 раза на території підприємства та в 1,1 раза – на прилеглій території. Також, визначено, що вміст хлоридів перевищує фонову концентрацію (88,8 мг/кг) в 18 разів на території підприємства та в 2,6 разів поза його межами.

Дослідження триває.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися