У Сумах «запороли» двигуни у трьох новеньких луцьких тролейбусах
Волинь

У Сумах «запороли» двигуни у трьох новеньких луцьких тролейбусах

13 квітня 2017, 19:13
0
0
Сподобалось?
0

Працівники сумського комунального підприємства «Електроавтотранс» вивели з ладу три тролейбуси «Богдан Т70117» через використання невідповідної мастила в двигунах. Про це йдеться у відповіді виробника на запиті депутата Верховної Ради Олег Медуниця.

Про це пише «Центр транспортних стратегій».

«Богдан Моторс» поставив цю техніку в Суми в 2015 році. Коли вона зламалася, експлуатант звернувся до виробника, однак той відмовився вважати це гарантійним випадком.

«Під час огляду тролейбусів виявлено, що всі три тягові електродвигуни вийшли з ладу через потрапляння мастила з підшипника двигуна на його обмотку, як наслідок – його перегорання. Причина протікання мастила – використання працівниками Сумського тролейбусного депо мастила, яке не відповідає технічній документації на тролейбуси. А саме, було використане мастило марки ЛІТОЛ-24, яка не допускається, згідно умов експлуатації двигуна», – зазначає «Богдан Моторс» у відповіді депутату.

Стверджується також, що виробник неодноразово інформував клієнта про неприпустимість використання мастила ЛІТОЛ-24 для двигунів тролейбусів моделі Т70117. У цілому тролейбуси, за винятком двигунів, не зняті з гарантійного обслуговування.

Всього в парку сумської «Електроавтотранс» 12 тролейбусів «Богдан Т70117», а також близько 50 тролейбусів інших виробників.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися