У тереновій грі «Звитяга» на Волині перемогла сотня сина полеглого героя АТО
Волинь

У тереновій грі «Звитяга» на Волині перемогла сотня сина полеглого героя АТО

10 травня 2017, 16:24
0
0
Сподобалось?
0

Завершилася чотириденна Всеукраїнська військово-патріотична теренова гра «Звитяга-2017», яка із 6 по 9 травня проходила у Ківерцівському національному природному парку «Цуманська пуща» Волинської області.

Помірятися силами на Волинь приїхала, окрім господарів, молодь з Рівненської, Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Київської, Чернігівської, Черкаської, Луганської, Житомирської, Полтавської, Кіровоградської, Харківської, Вінницької, Хмельницької областей та міст Києва і Авдіївки Донецької області. Загалом у грі взяли участь понад 350 молодих патріотів.

Терен гри (територія) поблизу урочища Лопатень, на якому відбувався захід, є історично важливим, адже входив до повстанської Колківської республіки та часто був прихистком для воїнів УПА. У Цуманських лісах загинули та поховані багато повстанців, тому на одному місці бою в перший день гри, був освячений хрест, який попередньо був встановлений організаторами «Звитяги», а саме у лісі поблизу села Знамирівка. Старожили говорять, що на тому місці відбувся нерівний бій між підрозділами УПА та НКВС, загинуло 6 повстанців.

У грі використовувався військовий впоряд УПА, відповідні команди та структуру. Звитяжці ходили у розвідку, щоб знайти ворожу сотню, чергували  цілодобово, охороняючи прапор, атакували суперника і демонстрували сміливість у «боях», вчилися виживали у природних умовах і, не зважаючи на запеклу боротьбу, залишалися завжди вірними побратимами та поважати один одного. 

Змагалися між собою дві сотні «Вовча зграя» на чолі із Шостаком Максимом (псевдо «Слон») та «Лісові чорти» із сотенним Романом Битяком (псевдо «Хмара»). Перемогу та два прапора здобула сотня «Слона», батько якого – Сергій Шостак у час Революція Гідності разом із сином брав участь у подіях на Майдані, був поранений. Із початком АТО був заступником командира взводу, 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар», 27 липня 2014-го загинув під час проведення операцій батальйоном під Луганськом, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Цього року дуже потужною була «третя сила», або «Махновці», яких згуртував Віталій Бабій (друг «Чорний»). Майже тридцять досвідчених звитяжців не давали спокою обом сотням, постійно нападаючи на них і забираючи прапори, або просто всю ніч горлаючи веселі пісні під таборами.

Вдруге на допомогу організаторам прийшли волонтери-медики із Тернопільського молодіжного осередку Всеукраїнської ради реанімації, які всі дні слідкували за здоров`ям учасників.

На закритті гри кращі таборовики отримали цінні подарунки від організаторів, а всі учасники – футболки із логотипом гри від спонсорів.

Організатором звитяги традиційно виступила Громадська організація «Всеукраїнський молодіжний рух «Національний Альянс», цього разу у співтоваристві з Волинською обласною організацією «Студентське Братство Волині».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися