Помер почесний громадянин Волині
Волинь

Помер почесний громадянин Волині

4 липня 2017, 12:01
0
0
Сподобалось?
0

Першого липня на 79 році життя перестало битися серце почесного громадянина Волині, знаного українського науковця-лінгвіста, професора, академіка Галіка Ісаковича Артемчука. У понеділок у Києві з ним прощалися рідні, друзі та колеги.

Галік Ісакович народився 3 вересня 1938 року у селі Котів Волинської області. Вийшов із родини коваля. У 1960 році працював вчителем англійської та німецької мов у школі-інтернаті № 9 Горлівки. З 1961 по 1986 працював на різних посадах у Київському державному педагогічному інституті іноземних мов. А у 1988 році Галік Артемчук став його ректором. На цій посаді пропрацював до 2010 року.
Галік Артемчук  був почесним доктором гуманітарних наук «Ворнер пасіфік коледж» (Портленд, США), членом секції соціогуманітарних наук Комітету Державних премій України в галузі науки і техніки, членом Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, членом правління товариства «Україна - Австрія». Є автор понад 100 наукових і науково-методичних робіт. Галік Артемчук удостоєних багатьох нагород, зокрема, ордена «Дружби народів», орденів «За заслуги» ІІ і III ступенів.

У 2008 році Волинська обласна рада 5 скликання присвоїла Галіку Артемчуку звання Почесний громадянин Волині. І не дарма. Адже він ніколи не забував про своє волинське коріння. Був активним членом Волинського братства. А головне, намагався допомагати землякам. Багатьом дітям з Волині він допоміг відкрити дорогу до науки. Найздібніших забирав до себе в інститут. На жаль, широкому загалу мало відомо про видатного земляка, але багато волинян мають про нього хорошу пам’ять.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися