На Волині почали будівництво бурштинового заводу
Волинь

На Волині почали будівництво бурштинового заводу

4 липня 2017, 21:31
0
0
Сподобалось?
0

На території Прилісненської сільської ради Маневицького району будується завод для обробки бурштину. Про це розповів голова Волинської обласної ради Ігор Палиця під час зустрічі з головами семи сільських рад з Камінь-Каширського, Любешівського та Маневицького районів, на територіях яких є родовища сонячного каміння. На їх розробку спецдозволи отримало КП «Волиньприродресурс». До кінця серпня підприємство може завершити всі підготовчі до видобування етапи, а у вересні – приступити до конкретної роботи на територіях. 

За словами Ігоря Палиці, «Волиньприродресурс», на відміну від нелегальних копачів, дбатиме про збереження екології. Мовляв, бурштин на Волині видобуватиметься безпечним для природи методом і з застосуванням спеціалізованої техніки. На місці завершених розробок одразу проводитимуть рекультивацію земель.

Зустріч ідеологів створення КП «Волиньприродресурс» із селянами була далеко не випадковою. Частина родовищ, які хочуть розробляти, розташовані під людськими паями. Таких земель 172 гектари. Тож, аби отримати проекти гірничого відводу і почати роботу, потрібно домовитися з власниками ділянок. Землю планують брати в оренду, пропонуючи по три тисячі гривень за гектар. Ігор Палиця назвав ціну найкращою в регіоні, хоча номінально вона виглядає не так уже й переконливо.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися