Волинському селу допікають дикі кабани, надміру розведені мисливцями
Волинь

Волинському селу допікають дикі кабани, надміру розведені мисливцями

6 липня 2017, 09:48
0
0
Сподобалось?
0

Мешканці села Кашівка Велицької об’єднаної громади потерпають від диких свиней. Звірина приходить із лісу і псує сільськогоподарські насадження селян.

У селі розповідають, що лісовими масивами поблизу сільсьгоспземель користується громадська організація «Мисливсько-рибальський клуб «Стохід-Козацький». Диких кабанів там розвелося стільки, що вони почали приходити до селян у пошуках їжі. Люди пересаджували свої насадження на великих полях уже три рази. Адвокаційну діяльність по захисту прав та інтересів селян здійснюють експерти Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії.

Голова Велицький об’єднаної громади Віктор Ковальчук розповідає, що на одне поле може забігти до 20 кабанів і розрити кілька соток насаджень, а пізніше приходять ще й «допомагати» збирати врожай. Це хаотично відбувається на території кількох сіл усієї громади. Найбільше потерпають землі жителів села Кашівка.

Селяни заявляють, що неодноразово зверталися до мисливської організації, аби вони врегулювали проблему, але безрезультатно. Тож, після численних консультацій із експертами Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії члени Велицької громади зібрали підписи під зверненням до голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці, голови профільної депутатської комісії Василя Столяра та голови Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка із проханням втрутитися у конфлікт між селянами та мисливцями, адже ситуація стає все гострішою. Для багатьох селян збір врожаю є питанням економічного виживання.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися