У Луцьку на благодійному аукціоні зібрали понад півмільйона гривень
Волинь

У Луцьку на благодійному аукціоні зібрали понад півмільйона гривень

9 липня 2017, 23:40
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку у міському палаці культури відбувся благодійний аукціон зі збору коштів на будівництво храму Святого Миколая-Чудотворця у Волновасі на Донеччині у пам'ять про загиблих бійців 51 ОМБР.

Збір коштів проводить благодійний фонд «Волинь-2014», який і виступив організатором заходу (фонд уже зібрав понад півтора мільйона гривень, за які було профінансовано закладення фундаменту).

У фойє палацу культури відбувався ярмарок, на якому можна було придбати різні речі – від дисків та автографі різних виконавців до робіт виконаних руками військових. Але головне дійство відбувалося у залі. На ньому були присутні матері загиблих воїнів, представники бізнесу, влади Луцька, Волині та Волновахи, народні депутати. На аукціон було виставлено 18 різноманітних лотів. Найдорожчим з них була копія капсули закладена фундамент майбутнього храму, яку за 50 тисяч гривень придбав нардеп Дмитро Лубінець. За 40 тисяч депутат Волинської обласної ради Валерій Діброва придбав ікону «Богородиця Покрова», у 39 тисяч нардепу Ірині Констанкевич обійшлася кована інсталяція «Сонце України сходить на Донбасі. Срібна ручка екс-начальника СБУ у Волинській області Володимира Мельниковича відійшла за 33 тисячі керівнику  ПрАТ «Волиньобленерго» Володимиру Купчаку. А ось золотий «Parker» покійного міського голови Луцька Миколи Романюка – подарунок від Сергія Тігіпка на 30-річчя – придбав за 30 тисяч Віктор Чорнуха. Настінний годинник-метеостанцію митрополита Луцького і Волинського УПЦ КП Михаїла продали за 26 тисяч гривень. Також чималу суму вдалося виручити за наручний годинник Сергія Мартиняка, колекційне вино, 100-річну німецьку скрипку, м’яч із автографами футболістів збірної України та старовинне євангеліє, надане Володимиром Гунчиком.

Загалом під час благодійного аукціону було зібрано 558 484 гривні, однак, кошти продовжують й надалі надходити через торгівлю в Інтернеті. Також майбутньому храму подарували церковного інвентарю на суму близько 30000 гривень.

Пожертвувати кошти на зведення храму Святого Миколая Чудотворця можна за реквізитами: БФ «Волинь-2014» (ЄДРПОУ 39374494), на р/р 26004301625739, філія Волинського обласного управління АТ «Ощадбанк», МФО 303398, ЄДРПОУ банку 09303328.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися