Валентин СЛУЦЬКИЙ із сином
Волинь

Чемпіон Європи штангу піднімає й 500 гектарів землі обробляє

30 липня 2017, 11:43
0
0
Сподобалось?
0

Валентин Слуцький з Горохова змалечку займався боротьбою. Він дворазовий чемпіон Європи із жиму штанги лежачи – пауерліфтингу. Легко піднімає 160-кілограмову штангу, а ще – займається фермерством. Орендує в Горохівському районі півтисячі гектарів землі.

– Чи легко поєднувати спорт і роботу на землі?

Валентин Данилович сміється на таке запитання:

– І там, і там потрібно витримувати нелегкі фізичні навантаження, – віджартовується.

А до них звик з дитинства. Народився Валентин у Луцьку. Разом з молодшим братом батько віддав їх у секцію дзюдо. У спортивній боротьбі хлопці знайшли себе. Навіть ставши дорослими, її не закинули.

Але великої ставки на спорт не робили. Надумали спробувати сили у сільському господарстві. Валентин здобув фах бухгалтера, тож провів певні розрахунки і вирішив ризикнути.

– Ми з братом почали розводити свиней у селі Мирне Горохівського району, – пригадує чоловік. – Але два роки пропрацювали у збиток і зрозуміли, що це невигідна галузь, тому переключилися на рослинництво. Тож у 2003 році створили фермерське господарство «Волиньагрокорм».

Починали з двох із половиною гектарів, а тоді різко збільшили площу до ста. Працювали на старенькій техніці. Згодом придбали новіші тракторці. Щороку нарощували обсяги. Оскільки теща Валентина Дмитровича живе у селі Пірванче, то й там почали орендувати поля.

– Маємо в користуванні 500 гектарів, звичайно, хотілося би більше, – розповідає фермер-спортсмен. – Вирощуємо зернові та сою, горох, ріпак. Минулого року зібрали хороший урожай пшениці – 72 центнери з гектара. Сподіваємося й на цьогорічні успішні жнива. Вдалося викупити територію колишньої тракторної бригади, там наша база. Хотілося б, щоб держава більше уваги приділяла підтримці фермерства, бо часто доводиться брати кредити. А відсотки в банках надто високі.

Під час розмови помітила, що колишньому містянину подобається господарювати. Він із захопленням розповідає про робочі будні, своїх працівників, ціни на сільськогосподарську продукцію.

– Певно, за тими клопотами не до спорту?

– Ні, що ви. Їжджу на тренування до Луцька. Наш тренер Ілля Касьянов – фанат своєї справи. Ми стараємося рівнятися на нього. У господарстві я більше працюю розумово, а в залі фізичні навантаження розвивають усі групи м’язів. Тож тепер почуваюся навіть краще, як у тридцять років.

Руслана ТАТАРИН, Волинська область

Фото автора


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися