Найсолодші буряки – на Житомирщині та Вінничині, «найкисліші» – на Волині
Волинь

Найсолодші буряки – на Житомирщині та Вінничині, «найкисліші» – на Волині

31 липня 2017, 22:45
0
0
Сподобалось?
0

Станом на кінець липня вага цукрових буряків майже на 20% менша, ніж в аналогічний період минулого року.

«Згідно оперативної інформації НАЦУ «Укрцукор», середня вага кореня цукрових буряків становить 226 грам, середня вага гички цукрових буряків – 303 грами, середня цукристість аналогічна минулорічній - 13,3%. Таким чином, вага цукрових буряків майже на 20% менша ніж в аналогічний період минулого року», - коментує аналітик сировинних ринків та сільського господарства НАЦУ «Укрцукор» Василь Долінський.

За його словами, найкращі показники маси коренеплоду та гички, завдячуючи зрошенню мають аграрії Миколаївської області — середня маса кореня в регіоні становить 383 грами, що на 40% більше ніж в середньому в Україні. Далі йдуть Вінницька, Тернопільська та Львівська області, де вага коренеплоду становить 260-270 грам в середньому. Найнижча вага «солодких коренів» у Харківській, Житомирській, Волинській – 175-185 грам.

«Найсолодші» цукрові буряки – зростають на полях Житомирської, Вінницької та Полтавської областей, середні показники цукристості коливаються від 14,2 до 16%. Найнижча цукристість у Львівській, Волинській, Чернігівській та Кіровоградській областях.

За матеріалами infoindustria


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися